Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Sbormistrovství chrámové hudby


Z diecéze
Datum:

Na Pedagogické fakultě Univerzity Hradec Králové můžete studovat tříletý bakalářský program.

Obor je určen pro ty, kdo se zajímá o varhany, sbormistrovství, liturgiku, gregoriánský chorál, zpěv a další témata související s hudbou.

„Máte rádi poznávání jedinečných varhanních nástrojů, rádi se seznamujete s novými lidmi a chcete zdokonalit své hudební dovednosti? Tak právě obor Sbormistrovství chrámové hudby jsme připravili pro Vás! Jedná se o prezenční bakalářské tříleté studium zakončené státní zkouškou, mimo jiné z liturgiky, dějin hudby a závěrečným bakalářským koncertem. Absolventi po ukončení studia získají titul BcA. - bakalář umění a mohou působit jako sbormistři, varhaníci nebo regenschori“, říká o nově vzniklém oboru František Novák z UHK a dodal, že po splnění talentových zkoušek a doplnění chybějících pedagogicko-psychologických disciplín mohou absolventi pokračovat ve dvouletém navazujícím magisterském studiu v programu Učitelství pro ZUŠ - hra na nástroj a sólový zpěv.

Kromě studia Sbormistrovství chrámové hudby, nabízí hradecká hudební katedra také učitelský bakalářský obor – hra na varhany, resp. Hra na nástroj se zaměřením na vzdělávání, který se specializuje přímo na studium varhan a navazující magisterský obor připravuje budoucí absolventy přímo na práci učitele ZUŠ.  Více informací o oboru a přijímacím řízení na www.uhk.cz.  

Přihlásit se je možné do 28. 2. 2022.

V případě dotazů kontaktujte Mgr. Františka Nováka - frantisek.novak [at] uhk.cz (frantisek[dot]novak[at]uhk[dot]cz), nebo doc. PhDr. MgA. Františka Vaníčka, Ph.D. - frantisek.vanicek [at] uhk.cz (frantisek[dot]vanicek[at]uhk[dot]cz).

 



Další zprávy

Česko

Na Velehradě začínají Dny lidí dobré vůle

Ve dnech 4. a 5. července ožívá Velehrad tradičními cyrilometodějskými oslavami, kterých se každoročně účastní na 30 tisíc lidí.
Z diecéze

Svatí na krkonošských stezkách

Na krkonošských cestách provází poutníky nové podmalby na skle se zobrazením světců.
Z diecéze, Česko

Diecézní lesy Hradec Králové jsou Diamantem českého byznysu

Diecézní lesní společnosti bylo uděleno prestižní ocenění.