Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vesmírem se nesl muzikál Marnotratný syn


Z diecéze
Datum:

Diecézní centrum života mládeže Vesmír v Deštném v Orlických horách má za sebou další povedenou akci.

Fotogalerie

„Na Hudebáku vytváříme pro děcka bezpečné prostředí, kde se může každý rozvíjet, posouvat svoje nejen hudební ale i umělecké dovednosti na další úroveň. Společně v rodinné atmosféře prožívají účastníci týden plný hudby, modlitby, společných zážitků, kreativity a zábavy. Může být studentem konzervatoře, samoukem ale i hudebníkem, který hudbu pouze rád konzumuje. Akce je koncipovaná tak, aby si v ní našel místo každý, kdo má zájem o hudbu. Do programu se může každý zapojit opravdu jak chce. Jedním z cílů je, aby se na něm mohl každý posunout a naučil se něco nového. Proto volíme individuální přístup, kde si každý najde své“, sdělil k Hudebnímu týdnu pro mladé lidi od 14 let Petr Kučera.

Vrcholem týdne byl sobotní koncert. V první části vystoupila mládež s individuálními programy. V té druhé pak uvedla muzikál Marnotratný syn. Podle Petra Kučery nápad s muzikálem vznikl kontinuální a dlouholetou prací. „Hudební týden děláme poosmé, původně to byla absolventská, animátorská práce. Je důležité, aby to nebyl jen koncert, ale aby zazněl příběh, aby večer někam spěl, aby dokázal předat nějaké poselství těm, kdo přijdou. De facto je to i evangelizační věc. Inspirovali jsme se písněmi, které známe z kostelů. Obsadili jsme do něho ty, kteří na Hudební týden přijeli. Je to spíše komornější věc. Není mezi námi žádný profesionál, jsme jen nadšenci, kteří chtějí vytvářet něco spolu, podělit se o dary, kterými každý disponujeme“, říká Petr Kučera, přičemž ještě dodal, že muzikálový příběh je o mladíkovi, který je znuděný svojí rodinou, odchází do světa, kde podlehne světským svodům, vášním a temným démonům, které ho dostanou na samé dno. Bůh mu však připomene, že na to není sám. Zvedne se, vrátí se, jeho táta odpustí.

Z představení vznikla nahrávka, ostatně jako vždy z Hudebních týdnů. Bude zveřejněna na youtube kanálu Vesmíru. Protože organizátoři věřili, že na akci přijede mnoho lidí, rozhodli se z výtěžku podpořit roční pobyt Marie Kašparové v Albánii, kde se bude věnovat dětem. „Před několika lety jsem na internetu narazila na dopisy z dobrovolné služby jedné dobrovolnice. Zaujaly mě, a proto jsem si následně zjišťovala co je SADBA a jak se člověk může stát dobrovolníkem. Jsem si ale jistá, že tato zkušenost bude v mnoha ohledech jiná, než jsem dosud zažila. Očekávám mnoho výzev a získání zas trochu jiného pohledu na svět“, těší se do Albánie Marie Kašparová, která byla sama v minulosti týmačka na Vesmíru. Salesiánská asociace Dona Boska, z. s., (SADBA) vznikla v roce 2005 s cílem pomáhat znevýhodněným dětem a mládeži ve světě. Hlavní náplní je školení dobrovolníků, kteří jsou pak vysláni do salesiánských středisek v ČR i v zahraničí, kde poskytují dětem a mladým lidem smysluplné využití volného času, vzdělání, svůj čas a lásku. SADBA tak skrze tyto dobrovolníky pomáhá nejen těmto dětem, ale i dobrovolníkům samotným v jejich osobním rozvoji a společnosti, ve které dobrovolníci působí při výkonu své dobrovolné služby, a také po jejím ukončení. Mezi další aktivity Sadby patří evropské aktivity pro mládež, osvěta a další misijní projekty. 



Další zprávy

Z diecéze

Pardubičtí připravují obnovu liturgického prostoru ve sv. Bartoloměji

Pardubický arciděkanský kostel sv. Bartoloměje čeká rozsáhlá oprava.
Z diecéze

Návštěva u sester vincentek

Jeden den z mezinárodní novény byl odvysílán z Mendryky.
Z diecéze

Evangelizační kurz 2024/2025

Pod záštitou Biskupství královéhradeckého, ve spolupráci s Nadačním fondem Credo.