Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nový školní rok v církevních školách


Datum:

Nový školní rok v církevních školách

1. 9. 2009 začal školní rok také pro žáky a studenty církevních škol. Ti nezamířili rovnou do lavic, jak je na jiných školách zvykem, nýbrž se zúčastnili zahajovacích bohoslužeb, kterým předsedali diecézní biskup a generální a biskupští vikáři.

fotoalbumV královéhradecké diecézi dosud fungovalo 5 církevních škol - základní a mateřská v Hradci Králové, základní v Borohrádku, gymnázia v Hradci Králové, Skutči a Kutné Hoře (zřizovatelem posledního jmenovaného je Řád sv. Voršily).

Již koncem předchozího školního roku došlo však ke dvěma významným změnám. "S ohledem na zlepšení vzdělávací strategie a zajištění komplexní nabídky vzdělání pro všechny věkové kategorie dětí a dorostu splynuly naše hradecké školy v jednu, která má nyní trochu krkolomný název Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína a Základní škola a mateřská škola Jana Pavla II. v Hradci Králové. Ředitelem se stal Mgr. Jiří Vojáček, který jak věřím bude školu podle nové koncepce dobře vést," informovala vedoucí Odboru církevního školství Biskupství královéhradeckého Mgr. Stanislava Kučerová. Druhá změna proběhla ve Skutči, kde od Biskupství královéhradeckého převzalo roli zřizovatele školy České velkopřevorství Suverénního řádu maltézských rytířů. Skutečské gymnázium mj. rozšíří svou nabídku o možnost studia handicapovaných studentů.

"Na našich církevních školách nyní studuje cca 1300 žáků a studentů, z toho zhruba 250 na základních školách a 1050 na gymnáziích," doplnila Stanislava Kučerová.

 


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.