Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kampaň Den Charity


Datum:

Kampaň Den Charity

V těchto dnech vrcholí celostátní kampaň Den Charity, při které chceme „obdarovat“ veřejnost – představit svoji činnost a informovat o širokém spektru poskytovaných služeb pro všechny, kteří potřebují pomoc. Den Charity není spojen s žádnou finanční sbírkou.

V rámci kampaně určené pro širokou veřejnost probíhají dny otevřených dveří v jednotlivých charitních zařízeních, hudební koncerty, soutěže a představení pro děti, výstavy fotografií a výrobků chráněných dílen a mnoho dalšího, včetně měření krevního tlaku a hladiny cukru v krvi přítomným zájemcům.

Akce se konají v řadě míst republiky v období kolem svátku sv. Vincence z Paul (27. září), patrona a zakladatele moderní charitativní činnosti. Tradičně se Den Charity koná na jižní Moravě a ve východních Čechách. K akci se připojily také další regiony, zejména severní Morava a Slezsko, severní, střední a jižní Čechy.

První akce této, již tradiční, kampaně se konají od počátku září a na některých místech potrvá do poloviny října. Podrobný přehled akcí naleznete zde.


Při příležitosti Dne Charity obdrží letos Cenu Charity ČR za mimořádné charitní dílo osm nominovaných: Mgr. Eva Čenkovičová, ředitelka Oblastní charity Most; Bc. Jiří Karger, ředitel Charity Zábřeh; Ludmila Krchňavá, vedoucí Farní charity Višňové; Irena Prchalová, vedoucí Charitního domu sv. Mikuláše v Ludgeřovicích Oblastní charity Hlučín; Miluše Slunečková, dobrovolnice a hlavní koordinátorka Tříkrálové sbírky Farní charity Vlašim; Zorka Šílená, zdravotní sestra Městské charity České Budějovice; Anna Švarcová, pečovatelka stacionáře pro seniory a osoby s handicapem Městské charity Plzeň a Eva Tylšová, vedoucí dobrovolné Farní charity Nové Město nad Metují.

Ceny předají prezident Charity ČR českobudějovický světící biskup Pavel Posád a ředitel Charity ČR Oldřich Haičman ve čtvrtek 24. září 2009 v 10 hodin augustiniánském klášteře u kostela sv. Tomáše v Praze 1 na Malé Straně. Součástí slavnosti bude také hudební vystoupení studentek pražské konzervatoře.

Více informací o Dni Charity na stránkách http://www.charita.cz/.


Jan Oulík

tiskové oddělení Charity ČR

tel. 296 243 341, 603 895 984


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.