Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Předvánoční nabídka pomoci chudým dětem v misiích


Datum:

Předvánoční nabídka pomoci chudým dětem v misiích

Papežská misijní díla (PMD) přichází s předvánoční nabídkou, jak české děti i dospělí mohou podpořit děti z misií. Jako každý rok tu máme dvě možnosti realizace tradičních akcí PMD – Jeden dárek navíc a Pohled pro misie. Těchto aktivit se účastní děti z Misijních klubek po celé České republice. Několik desítek tisíc dětí maluje na předtisky pohlednic vánoční motivy nebo šetří peníze na dárek pro chudé. Tyto aktivity nacházejí své stálé místo ve farnostech, ve společenstvích i v rodinném kruhu. Svým důležitým dílem přispívají i dospělí. Tato činnost pomáhá k výchově, ke štědrosti a lásce k bližnímu.

Jeden dárek navíc

Většině dětí na světě není dopřáno prožívat Vánoce obdobným způsobem, jako jsme zvyklí my - s vánočním stromkem, pod kterým je mnoho dárků, stolem plným voňavých a dobrých jídel. A tak se můžeme snažit připravit alespoň jeden dárek pro jedno dítě v zemi, kterou sužuje bída a hlad.

Ptáte se: „ Jak na to?“

1. Zapojte do toho své rodiče, kamarády, spolužáky, prostě všechny, kteří chtějí šířit radost po celém světě.

2. Rozhodněte se, který dárek bude ten NEJ, např. školní pomůcky - tužky, sešity, pravítka, vodové barvy a učebnice, dále hygienické potřeby (mýdlo, kartáček, pasta na zuby, ručník), a v neposlední řadě základní potraviny - chléb, polévky, rýži atd.

3. Nechte si od rodičů poradit, kolik peněz ta daná věc stojí.

4. Nebudeme shromažďovat konkrétní dárky, ale do vánočního papíru zabalíme tolik peněz, kolik by dárek stál. Jak ho budete chtít darovat, to necháme na vaší fantazii a možnostech.

Náš typ: během adventní doby můžete v kostele (či doma) připravit stromek (bez ozdob) a dát pod něj krabičku s ozdobami (stačí papírové) a košík na dárky. Na stromek se každou neděli zavěsí tolik ozdob, kolik bylo přineseno dárků. Na Vánoce budeme oslavovat Ježíšovy narozeniny u stromečku ozdobeného našimi obětními misijními dárky.

Vybrané peníze doručte do kanceláře PMD, kde si můžete vybrat i zemi, kam chcete svůj dárek poslat.

Pohled pro misie

Na předtištěné pohlednice, které jsou k dispozici v PMD, děti malují své originální vánoční obrázky. Ty slouží jako předmět daru pro nejubožejší z nás. Dospělí např. zorganizují výstavku či burzu v kostele a získané peníze posílají do národní kanceláře PMD, která je přepošle na místa v misiích, kde jsou nejvíce potřeba.

Ze statistik

Během posledních čtyř let Papežské misijní dílo dětí (PMDD) prostřednictvím pohledů a dárků přijalo dary v celkové hodnotě téměř 1 milion Kč. Z ČR letos PMDD sponzoruje celkem 50 projektů pro 132.812 trpících dětí v 9 zemích světa, částkou téměř 7,5 miliónů Kč. Pomoc dostávají děti postižené, zneužívané, unášené, ohrožené a nakaženým

onemocněním AIDS, sirotci apod. bez ohledu na jejich barvu pleti, vyznání či národnost.

Finanční dary lze posílat: Papežská misijní díla, 543 51 Špindlerův Mlýn 33, tel. 499 433 058, info [at] misijnidila.cz (info[at]misijnidila[dot]cz), č. účtu: 72540444/2700 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., variabilní symboly (VS):

VS 140 - Vánoční pohled pro misie

VS 240 - Jeden dárek navíc

Všem dárcům ze srdce děkujeme!


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.