Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Programové tipy televize Noe na leden 2010


Datum:

Programové tipy televize Noe na leden 2010

Televize Noe vám od nového roku 2010 opět přináší programové tipy na jednotlivé měsíce. Nyní se můžete potěšit pěknými filmy a dokumenty na obrazovkách televize Noe.

Otec Erich Fink z obdivuhodného Ruska: Rusko, můj dětský sen

Erich Maria Fink duchovní z bavorské augsburské diecéze v jižním Německu přijel dobrovolně pracovat do Ruska, aby pomáhal místním lidem v jejich těžkém životě a pomohl zachovat jejich víru v Boha. Za sovětské moci byli křesťané pronásledováni, a to všichni, pravoslavní i katolíci bez rozdílu, ale také ti, vyznávali jinou víru. Byli házeni do jednoho pytle s množstvím katolických věřících. Za časů Stalina trpěly menšiny mnoha represemi. Naším největším problémem zůstává nedostatek kněží. Dnes je v Rusku 27O duchovních, přičemž devadesát procent jsou cizinci z dvaadvaceti zemí z celého světa. Dokument CRTN máte možnost sledovat 4. ledna v 11:05.

 

Řezbář z Guinesovy knihy

Během prohlídky galerie můžete zhlédnout 250 vyřezaných plastik zvířat a hlavně chloubu řezbáře Halouzky - betlém v životní velikosti, který již čítá 138 soch a váží 20 tun. Nechybí zde ani slon či velbloud v životní velikosti. Betlem byl rovněž vystaven u příležitosti světového kongresu betlemářů v Hradci Králové, kde byl oceněn titulem Největší betlem na světě. Dominantou celé galerie je socha vládce jesenických hor - děda Praděda. Po ní je také galerie pojmenována. Za třetí unikát v galerii řezbář Halouzka považuje obří dřevěný obraz Děda Praděda a jeho říše, který původně stál v kamenné rozhledně na vrcholku Pradědu. Všechny tři zmíněné dominanty jsou zapsány do české Guinessovy knihy rekordů. Po galerii se můžete projít v pondělí 4. ledna v 18:55.

 

Jedenkrát smrt, prosím

Přes 10% úmrtí v Nizozemí je výsledkem euthanasie, která se poskytuje bez pacientova souhlasu nebo vědomí. Nizozemí se podepsáním Práva na euthanasii stalo první zemí, která legalizovala tento proces. Euthanasie dokonce byla prováděna nelegálně, zatímco vláda se dělala slepou. Nejpodstatnějším důvodem požadavku euthanasie je strach. Dokumetn můžete vidět v úterý 5. ledna v 15:15.

 

Po stopách Ježíše Krista: Jan Křtitel

Prostřednictvím sugestivní atmosféry budete svědky života toho, jenž ve světě zanechal hlubokou stopu. Podíváme se na něj z pohledu archeologie, historie a evangelií. 2. díl - Jan Křtitel. Postavu Jana Křtitele si přiblížíme ve středu 6. ledna v 10 hodin.

 

Přenos mše svaté z Vatikánu ze slavnosti Zjevení Páně

Přímý přenos z Baziliky sv. Petra ve Vatikánu ze slavnosti Zjevení Páně. Celebruje Svatý Otec Benedikt XVI. ve středu 6. ledna v 10:00.

 

Jedna lidská chyba

Šest týdnů po tragické nehodě dvou tramvají na lince č. 5 ve Vřesině u Ostravy, připravilo Krizové centrum Ostrava ve spolupráci s římsko-katolickou farností ve Vřesině na pátek 23. května 2008 ekumenickou bohoslužbu v kostele sv. Antonína Paduánského. Na záběry ze mše svaté a z místa, kde se stala tato tragická nehoda udála se můžete podívat v této krátké reportáži. Vyslechněte si i výpovědi lidí, kteří se nehody přímo zúčastnili. Zavzpomínejte na tragickou nehodu ve čtvrtek 7. ledna v 19:40.

 

 

Za závojem

Žádná jiná země není tak proslulá a zároveň tak neznámá. Vzestup Fidela Castra, politická a ekonomická krize, síť státní kontroly, političtí vězni a porušování lidských práv, komunistická ideologie nepřipouštějící jiný názor. Rozhovory s exulanty, novináři, náboženskými vůdci a mladými lidmi na pozadí reality každodenního života v komunistickém diktátorském režimu v pátek 8. ledna v 7:40 na obrazovkách televize Noe.


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.