Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V HLINSKU ZNOVU OŽIJE BETLÉMSKÝ PŘÍBĚH


Datum:

V HLINSKU ZNOVU OŽIJE BETLÉMSKÝ PŘÍBĚH

Sejdeme se společně na sídlišti v Hlinsku 27.12. ve 14.00 hodin v prostorách okolo Centra Jana XXIII. mezi ulicemi Jiráskova a ČSA, kde tento biblický příběh ožije.

Po roce se opět přiblížil vánoční čas, čas tajemství a čas radostného očekávání. Pro děti je to čas překvapení a radosti, pro rodiče je to čas přípravy a tušení, že Vánoce prochází především srdcem. Tajemství lásky a radosti nosíme v sobě a dárky jen ukazují na to, co nosíme uvnitř. Zvláště o vánočních svátcích si vždy připomínáme ochotu své blízké obdarovávat dárky pro ně nejmilejšími. Nemusí to být lesk třpytivého papíru, mnohdy stačí radost ze společně prožitých chvil, rozhovor, který může zmírnit tíhu samoty nebo laskavý pohled, pohlazení či milý úsměv při společné večeři. Nezapomínejme na ty, pro které je jediným svátečním společníkem fotografie v kovovém rámečku. Možností, jak obdarovat druhé, je mnoho. Jen záleží na naší ochotě a vůli dát to nejlepší a hlavně srdcem. Příležitost, jak mohou všechny generace společně prožít sváteční nedělní odpoledne, je pozvánka organizátorů Centra Jana XXIII. a hlineckých dětí, které nastudovaly biblický příběh narození malého Ježíška. Nechme uprostřed svátků do sebe „nasát“ atmosféru a  půvab tohoto věčně živého příběhu a pojďme se tak i my ve svých srdcích poklonit narozenému Spasiteli.

 

Zpěvem vánočních koled při Živém betlému můžeme nechat rozeznít své nitro správnou sváteční náladou. Společně s námi tu budou i živá zvířata. Sejdeme se společně na sídlišti v Hlinsku 27.12. ve 14.00 hodin v prostorách okolo Centra Jana XXIII. mezi ulicemi Jiráskova a ČSA, kde tento biblický příběh ožije. Tato výjimečná událost se koná s finanční podporou města Hlinska, ale i mnoha dobrodinců a nemohla by se konat bez ochoty lidí, kteří nemyslí jen na sebe. Největší uznání patří malým i velkým „hercům“, kteří ochotně a trpělivě svůj čas dávají v prospěch a pro radost druhých.

 

Ze srdce všem návštěvníkům Centra volného času v Hlinsku děkujeme a přejeme, ať nám všem Vánoce dají odvahu a sílu přinést radost nejen svým blízkým, ale také odvahu odpouštět a usmířit se. Radost, láska a klid žijí vedle sebe s dobrotou, odpuštěním a milosrdenstvím. A tak dovolte, abychom Vám z Centra Jana XXIII. popřáli Vánoce plné lásky, smíření a pokoje.

 

Za všechny skutky lásky děkují

                                   Lída Pavlišová a Anička Zelenková, Centrum Jana XXIII. v Hlinsku


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.