Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Setkání učitelů církevních škol


Datum:

Setkání učitelů církevních škol

V pátek 29. ledna 2010 se v Hradci Králové uskuteční setkání učitelů církevních škol v diecézi. Učitelé se sejdou opět v den pololetních prázdnin, tentokrát na téma "Bible a přírodní vědy aneb Jsme ve vesmíru sami?" Hlavním hostem bude Dr. Jiří Grygar.

Program: 

9.00      Kostel Nanebevzetí Panny Marie – mše svatá (celebruje Mons. Dominik Duka OP)

10.30    Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína v Hradci Králové - přednáška (RNDr. Jiří Grygar, CSc.: Bible a přírodní vědy)

13.00    Biskupské gymnázium Bohuslava Balbína v Hradci Králové - společný oběd, prostor pro sdílení a výměnu zkušeností

…Jakkoliv se hlasováním nedá ve filozofii (stejně jako ve vědě) nic rozhodnout, přece jen stojí za zamyšlení, že mezi vskutku význačnými vědci 20. století je převaha nábožensky uvažujících osobností (či dokonce přímo věřících křesťanů) až nápadně vysoká. Jako by se potvrzoval výrok Pasteurův: "Poněvadž jsem hodně studoval, věřím jako bretoňský sedlák. Kdybych byl studoval ještě více, věřil bych jako bretoňská selka."

(citace z článku J. Grygara Věda a víra – jednota nebo boj protikladů?)

Bližší informace: 

Mgr. Stanislava Kučerová, Biskupství královéhradecké, odbor církevního školství, telefon 739 344 697. Účastníci si hradí pouze dopravu, ostatní náklady hradí Biskupství královéhradecké a Biskupské gymnázium. Zájemci z řad veřejnosti se mohou zúčastnit pouze po předchozí domluvě s organizátory!

plakát


Další zprávy

Z Vatikánu

Vatikán představil druhou fázi synody o synodalitě

Součástí programu bude kající modlitba.
Z diecéze

Utvářejme dobré vztahy, které nikdy nepominou

Slova povzbuzení generálního vikáře královéhradecké diecéze Mons. Jana Paseky od tyrolského jezera Achensee.
Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.