Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tříkrálová sbírka vynesla rekordních 10 miliónů korun


Datum:

Letošní Tříkrálová sbírka vynesla v královéhradecké diecézi rekordních více než 10 miliónů korun českých (přesně 10 046 135,85 Kč*).

Tříkrálová sbírka vynesla rekordních 10 miliónů korun

Lidé byli opět štědřejší a darovali do tříkrálových kasiček přes 600 tisíc korun více než loni. „Děkujeme všem dárcům, že i v této nelehké době myslí na potřebné a nemocné, kterým Charity pomáhají. Poděkování patří také koledníkům a organizátorům akce. Charity letos vyslaly do ulic téměř 2500 skupinek. Za tři krále se oblékli a koledovali školáci, farníci, skauti i klienti charitních zařízení,“ uvedla koordinátorka sbírky Bc. Alena Lorencová z Diecézní charity Hradec Králové.

Tříkrálové kasičky se nejvíce naplnily koledníkům Oblastní charity Ústí nad Orlicí (1 900 300,- Kč*) a Oblastní charity Havlíčkův Brod (1 412 984,- Kč*), které vyslaly do ulic i nejvíce skupinek tří králů. V Hradci Králové a okolí darovali lidé do pokladniček 359 218,- Kč*, v Pardubicích a okolních obcích 531 121,- Kč*. Koledníci přinesli radostné poselství Vánoc a novoroční přání do domácností, kolemjdoucím a také obyvatelům domovů důchodců, pacientům nemocnic nebo dětem v mateřských školách.

Výtěžek sbírky bude věnován na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky je určena na humanitární pomoc v zahraničí.

V Hradci Králové a okolí občané přispívali na podporu poradenství pro oběti domácího násilí, domácí hospicové péče a Střediska rané péče Sluníčko. V Červeném Kostelci se vybíralo na zdravotnické a technické vybavení Hospice Anežky České a nového mobilního hospice. Na Pardubicku koledníci prosili o dar na podporu domácí péče, mateřských center a projektu na pomoc rodinám. Na domácí hospicovou péči a další projekty přispívali lidé také na Ústecko-orlicku. Na Kutnohorsku se vybíralo mj. na dostavbu a zařízení Klubu Atrium pro seniory. Mnohé Charity z výtěžku zakoupí zdravotnické pomůcky a vybavení pro domácí péči.

„Část výtěžku sbírky, který se vrací zpět do regionu, věnujeme spolu s našimi Charitami také na projekt školního autobusu pro děti z chudých rodin v indickém Mansapuru,“ doplnila Bc. Alena Lorencová.

Podrobné výsledky a záměry Tříkrálové sbírky najdete na www.hk.caritas.cz.

 

Do Tříkrálové sbírky je možné přispívat po celý rok zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777 (Cena jedné DMS je 30 Kč, Charita obdrží 27 Kč) anebo také bankovním převodem na účet č.: 66008822/0800 u České spořitelny. Více na www.trikralovasbirka.cz.

 

Poznámky: * Jde o výsledky ke dni 28. 1. 2011, které jsou do doby, než budou zkontrolovány všechny doklady, pouze orientační.

 

Kontakt:
Jana Karasová - propagace a tisk, Diecézní charita Hradec Králové
Tel. 495 063 135, 731 402 274, e-mail: jana.karasova [at] hk.caritas.cz (jana[dot]karasova[at]hk[dot]caritas[dot]cz)


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.