Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Patří studium teologie i do 21. století?


Datum:

Rozhovor s děkanem Katolické teologické fakulty UK P. Prokopem Brožem, Th.D.

Patří studium teologie i do 21. století?

Na webu www.vira.cz  proběhne 1. 2. 2011 od 14.00 do 15.00 hodin internetový rozhovor na téma "Proč v dnešní době studovat teologii?" Na otázky čtenářů bude odpovídat děkan Katolické teologické fakulty UK P. Prokop Brož, Th.D. 

Otázky je možné klást předem zde.  

P. Prokop Brož, Th.D., který působí na Katedře fundamentální a dogmatické teologie, se narodil v roce 1972 v Náchodě. Po maturitě studoval filozofii a teologii na Papežské Lateránské Univerzitě v Římě. Kněžské svěcení přijal v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové v roce 1997 a poté působil v duchovní správě. Mezi lety 2001-2003 se na  Papežské Univerzitě Gregoriana v Římě zabýval pojetím církve u Hanse Urse von Balthasara a získal licenciát.

Od roku 2003 působil jako odborný asistent na Katedře systematické teologie Katolické teologické fakulty UK a v následujících letech byl také fakultním kaplanem. Doktorské studium ukončil disertační prací na téma "Kristus, Duch a jednota církve v dějinách. Ekleziologie J. A. Möhlera". V roce 2010 byl jmenován děkanem Katolické teologické fakulty.

Prokop Brož je od roku 2007 sídelním kanovníkem Královské kolegiátní kapituly sv. Petra a Pavla na Vyšehradě. Je autorem mnoha článků a učebních textů z oboru ekleziologie, christologie či patristiky. Překládá z italštiny a němčiny (např. Encyklika Spe salvi papeže Benedikta XVI.). Je členem redakce Perspektiv a členem Asociace italských teologů.

Kontakt ve věci rozhovoru:

Mgr. Ignác Mucha

Arcibiskupství pražské / Pastorační středisko

Oddělení pastoračních internetových projektů

tel.: 220 181 516

e-mail: mucha [at] vira.cz (mucha[at]vira[dot]cz)

převzato z TS ČBK


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.