Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Setkání řeholníků a řeholnic


Datum:

Na svátek Uvedení Páně do chrámu (Hromnice), ve středu 2. února 2011 se v Hradci Králové setkaly Bohu zasvěcené osoby z různých řádů a hnutí působících v diecézi.

Setkání řeholníků a řeholnic

Setkání se tradičně koná v rámci Dne zasvěceného života.

Program začal v 9.30 h mší svatou, nejprve byly požehnány svíce v kapli sv. Klimenta, poté se vydal průvod do katedrály Svatého Ducha, kde pokračovala bohoslužba. Biskup Josef Kajnek v promluvě vyzdvihl hodnoty, které zasvěcené osoby do společnosti nezištně přinášejí, a popřál přítomným radost z povolání, kterého se jim dostalo.
Následovalo setkání v Novém Adalbertinu. Na 60 účastníků si nejprve vyslechlo přednášku P. Vincenta Zontáka, CM na téma "Bratrský život ve společenství" a pak mělo příležitost krátce pobesedovat s biskupem Josefem Kajnekem. Program uzavřela denní modlitba církve a modlitba Anděl Páně. Společný oběd byl příležitostí k osobním rozhovorům.
"Mnohé těžkosti způsobuje společný život, proto církev víckrát vyzývá všechny zasvěcené osoby k obnově bratrského vztahu ve společenství. Mnoho z těch, kteří ze zasvěceného života odešli, uvádějí jako hlavní důvod zlý zážitek z vnitřního komunitního života. Chtěl jsem proto připomenout pozapomenutý dokument Kongregace pro instituty zasvěceného života a pro společnosti apoštolského života 'Congregavit nos in unum Christi amor'," poznamenal k výběru tématu pro svůj příspěvek P. Vincent Zonták, CM.

Fotogalerie (autor Luděk Bárta)

Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.