Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Děti z církevní školy v Borohrádku sváží k výuce nový autobus


Datum:

Církevní základní školu v Borohrádku navštěvuje kromě místních dětí celá řada žáků z okolí. Již několik let škola nabízí rodičům svozy dětí do místa výuky.

Děti z církevní školy v Borohrádku sváží k výuce nový autobus

K tomuto účelu slouží školní bus přezdívaný „Emánek“. Bez něj by se někteří žáci z odlehlých vesnic kvůli špatné dopravní obslužnosti ani do školy nedostali. Řidič autobusu dítě vyzvedne u domu a zase jej odpoledne bezpečně domů doveze. „Emánek“ denně najede kolem 170 km a sbírá děti ve třech etapách – od Vysokého Chvojna, přes Třebechovice pod Orebem, Týniště nad Orlicí, Albrechtice nad Orlicí, Žďár nad Orlicí do Borohrádku. Druhý okruh směřuje přes Čermnou nad Orlicí, Malou a Velkou Čermnou a Šachov a třetí poslední okruh vede na Horní a Dolní Jelení, přes Veliny do Borohrádku. Odpoledne probíhá rozvoz děti stejně jen v opačném pořadí.

Letos v historii školy již třetí „Emánek“ dosloužil. Za deset let najezdil téměř 350 tisíc kilometrů, a přestože řidič si jeho služby nemůže vynachválit, bylo potřeba najít náhradu. Ta přišla nečekaně brzy. Pod stromeček „od Ježíška“ dostala škola nový bus značky Mercedes od firmy RATH žárotechnika spol. s r.o. ve Dvoře Králové, jejímž jednatelem je Ing. Christian Kazmirowski. Dovážení i rozvážení dětí bude probíhat dle stejných pravidel podle stávajícího jízdního řádu. Autobus je v dobrém stavu a pracovníci školy věří, že „Emánek č. 4“ najede další úctyhodnou řádku kilometrů a bude sloužit ke spokojenosti žáků školy i rodičů tak dobře jako jeho předchůdce.

Církevní základní škola se snaží být tradiční školou s netradičními přístupy, která hledá u každého žáka individuální způsob, jak mu umožnit dosáhnout vzdělávacího standardu. K tomu jí slouží materiální vybavenost, snížené počty žáků ve třídách, spolupráce s odbornými pracovišti, široká nabídka volnočasových aktivit a výuka angličtiny a náboženství od 1. třídy.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.