Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kam na vysokou? Do Hradce na studia s teologickým zaměřením


Datum:

Pedagogická fakulta nabízí bakalářský obor Náboženská výchova.

Kam na vysokou? Do Hradce na studia s teologickým zaměřením

 

Také v akademickém roce 2013/2014 otevírá Pedagogická fakulta Univerzity Hradec Králové tříletý bakalářský studijní program Specializace v pedagogice v oboru Náboženská výchova uskutečňovaný formou kombinovaného (tzv. dálkového) studia.

 

Obor je určen pro všechny zájemce o základní teologické vzdělání. Kromě základů teologie seznamuje také s hlavními pedagogickými a psychologickými obory. Obor je realizován v součinnosti  s Diecézním teologickým institutem Biskupství královéhradeckého a na výuce teologických předmětů se podílejí kněží královéhradecké diecéze.

 

Absolvování bakalářského studia zprostředkovává odbornou znalost základů katolické teologie pro pedagogické a katechetické působení a schopnost samostatné tvůrčí činnosti v oblasti katechetického či nábožensko-pedagogického působení. Je dostačující pro rozšíření odborné kvalifikace k výuce předmětu náboženství. K samostatnému získání této odborné kvalifikace dostačuje bakalářské studium v kombinaci s následným magisterským studiem (např. na KTF UK). Výuka probíhá o sobotách cca desetkrát za semestr. Přihlášku k bakalářskému studiu je třeba podávat do konce února na adresu PdF UHK.

 

Obecné informace k přijímacímu řízení najdete zde

 

Přijímací zkoušky se budou konat v červnu 2013 (event. koncem května t.r.). Přijímací zkouška proběhne ve formě pohovoru, který bude zaměřen na tyto oblasti: a) motivace ke studiu, důvody výběru studijního programu specializace v pedagogice – obor náboženská výchova; b) předpoklady ke studiu, přehled v odborné teologické, pedagogické, psychologické a filosofické literatuře, znalost terminologie. Doporučujeme uchazečům, aby si k vlastnímu přijímacímu pohovoru s sebou opatřili doporučení ke studiu od duchovního správce.

 

Pozornosti zájemců o prezenční studium s etickou, religionistickou, filozofickou, kulturně-antropologickou a pedagogicko-psychologickou náplní doporučujeme obor Transkulturní komunikace.

 

Další informace:

Jan Hojda, Th.D.;tel. 495 063 428; e-mail: hojda [at] bihk.cz (hojda[at]bihk[dot]cz); jan.hojda [at] uhk.cz (jan[dot]hojda[at]uhk[dot]cz).


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.