Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Don Bosco v Hradci a Litomyšli: jeho ostatky přijedou ve velké soše, která putuje světem


Datum:

Ve městech bude 4. a 5. února připraven zvláštní program. V Hradci se ho zúčastní i biskup Jan Vokál.

Don Bosco v Hradci a Litomyšli: jeho ostatky přijedou ve velké soše, která putuje světem

 

Za dva roky uplynou dvě století od narození Jana Bosca - výjimečného italského kněze, který celou svou službu věnoval péči o děti a mladé lidi. Hlavně o ty problémové, s nimiž si společnost nevěděla rady. Teď Don Bosco v rámci příprav na výročí zamíří do královéhradecké diecéze. Salesiáni, kteří pokračují v jeho dílu po celém světě, přivezou ostatky svého zakladatele ukryté v jeho velké soše (na snímku). Mezi jedenácti českými městy, jimiž socha světce projede, bude také Hradec Králové a Litomyšl. Farnosti v obou městech při té příležitosti chystají zvláštní program.


"Donu Boscovi, který nás navštíví, chceme svěřit děti a mladé lidi z České republiky: rodiny, ve kterých vyrůstají, vztahy, které vytvářejí, jejich víru a vzdělání," říkají salesiáni ve svém mottu k akci nazvané Don Bosco u nás.

 

Do Litomyšle socha s ostatky přijede v pondělí 4. února. Program začne ve čtyři hodiny odpoledne v kostele Povýšení svatého kříže. V 17:45 bude mše svatá, večer bude následovat například promítání filmu o Donu Boscovi. Kostel s vystavenými ostatky bude pro veřejnost otevřen až do devíti hodin večer. Druhý den, po ranní mši svaté, která začne v sedm hodin ráno, se socha Dona Bosca vydá na cestu do Hradce.

 

Hradec Králové ostatky Dona Bosca přivítá v úterý 5. února v 11:00 v kostele sv. Anny v Kuklenách. První mše svatá začne v poledne, druhou bude od 18:30 sloužit královéhradecký biskup Jan Vokál. Mezitím jsou připraveny například hry pro děti, kostel bude pro každého zájemce otevřen opět až do devíti večer. V 19:45 začne v sále Církevního domova mládeže koncert.

 

Kompletní program najdete zde

 

Více se o akci dozvíte zde


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.