Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Třináctá Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi vynesla rekordních 10,8 milionu


Datum:

Charita vyslala do ulic měst a obcí přes 2 700 skupinek koledníků.

Třináctá Tříkrálová sbírka v královéhradecké diecézi vynesla rekordních 10,8 milionu


Třináctá Tříkrálová sbírka vynesla v královéhradecké diecézi rekordní částku přes 10,8 miliónů korun českých (přesně 10 847 654,33 Kč*), což je o 341 147,77 Kč více než loni.

 

V krajských městech Hradci Králové a okolí darovali lidé do pokladniček 455 586,- Kč*, v Pardubicích a okolních obcích celkem 680 247,- Kč*. Darované peníze budou pomáhat nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným u nás i v zahraničí. Část výtěžku sbírky věnují naše Charity na výstavbu vodárny v indickém Nirmal Nagar, rozvojový projekt v rámci Adopce na dálku.

 

„Děkujeme všem dárcům, že i v této nelehké době myslí na potřebné a nemocné, kterým naše Charity pomáhají. Děkujeme také všem koledníkům, místním organizátorům sbírky a dobrovolníkům, bez kterých by nebylo možné dobročinnou akci uspořádat,“ uvedla koordinátorka sbírky Alena Lorencová z Diecézní charity Hradec Králové.

Naše Charity vyslaly do ulic měst a obcí přes 2700 skupinek tří králů, nejvíce Oblastní charita Ústí nad Orlicí (458) a Oblastní charita Havlíčkův Brod (328). V tříkrálových kostýmech koledovali školáci a studenti, skauti a světlušky, zaměstnanci a dobrovolníci Charit. Radostnou zvěst o narození Jezulátka a novoroční přání přinesli koledníci také pacientům nemocnic, obyvatelům domovů důchodců, nebo dětem v mateřských školách. Tříkrálovou sbírku doprovázela i řada akcí pro veřejnost – soutěže, živé betlémy, tříkrálové průvody s koňmi a koncerty.

Výtěžek sbírky bude tradičně věnován na pomoc nemocným, handicapovaným, seniorům, matkám s dětmi v tísni a dalším potřebným především v regionech, kde se sbírka koná. Část výnosu sbírky poputuje na humanitární pomoc do zahraničí.

 

V Hradci Králové a okolí prosili koledníci o dar na podporu Střediska rané péče Sluníčko, domácí hospicové péče a poradenství pro oběti domácího násilí a lidi v nouzi.

 

Na Pardubicku přispívali lidé do tříkrálových kasiček např. na dovybavení a provoz mateřských center DaR a Holoubek.

 

V Náchodě koledníci vybírali příspěvky na provoz a vybavení Domu na půli cesty.

 

Na Poličsku z darovaných peněz podpoří Sociálně terapeutické dílny pro lidi s mentálním postižením a Občanskou poradnu, na Kutnohorsku Chráněné dílny pro lidi s handicapem a další služby.

 

Část výtěžku sbírky věnují naše Charity také na výstavbu vodárny v indickém Nirmal Nagar, rozvojový projekt v rámci Adopce na dálku. Více také na http://www.hk.caritas.cz/.

Do Tříkrálové sbírky je možné přispívat po celý rok zasláním dárcovské SMS ve tvaru DMS KOLEDA na číslo 87 777 (Cena jedné DMS je 30 Kč, Charita obdrží 27 Kč, službu provozuje Fórum dárců) nebo bankovním převodem na účet č.: 66008822/0800 u České spořitelny (VS: 777). Tříkrálovou sbírku pořádá Charita Česká republika s podporou Nadace České spořitelny. Více také na http://www.trikralovasbirka.cz/ a http://www.charita.cz/.

Poznámky: * Jde o výsledky ke dni 30. 1. 2013, které jsou do doby, než budou zkontrolovány všechny doklady, pouze orientační.

Jana Karasová
Diecézní charita Hradec Králové
tel.: 495 063 135
e-mail: jana.karasova [at] hk.caritas.cz (jana[dot]karasova[at]hk[dot]caritas[dot]cz)
web: http://www.hk.caritas.cz/


Letošní Tříkrálová sbírka přinesla rekordní výtěžek


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.