Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Biskup Jan Vokál sloužil Te Deum za nového Svatého otce Františka


Datum:

Při Mši svaté v biskupské kapli se svými spolupracovníky poděkoval za nového papeže. Slavnostní bohoslužba v katedrále bude v den intronizace, v úterý večer.

Biskup Jan Vokál sloužil Te Deum za nového Svatého otce Františka

 

Královéhradecký biskup Jan Vokál ve čtvrtek dopoledne sloužil děkovnou Mši svatou za zvolení Svatého otce Františka. V kapli na biskupství se sešel především se svými spolupracovníky. S pomocným biskupem Josefem Kajnekem, generálním vikářem Josefem Sochou, biskupskými vikáři a zaměstnanci diecézní kurie prosili za dary Ducha Svatého pro nového nástupce apoštola Petra.

 

V promluvě hradecký biskup přiblížil osobnost kardinála Jorgeho Maria Bergoglia, který byl ve středu večer zvolen 266. hlavou katolické církve.

 

"Je znám především tím, jak se zastával chudých, miloval chudý a jednoduchý život. Zároveň je velkým ochráncem tradičních hodnot," řekl biskup Jan Vokál. "Modleme se všichni za nového papeže tak, jak nás k tomu při svém prvním vystoupení na balkóně svatopetrské baziliky vyzval."

 

V závěru bohoslužby zazněl tradiční chvalozpěv Te Deum na poděkování za nového papeže.

 

Slavnostní Mše svatá v královéhradecké katedrále Svatého Ducha bude v úterý 19. března, v den papežovy intronizace, v 18:30 hodin. Předsedat jí bude pomocný biskup Josef Kajnek.

 

Zvolení nového Svatého otce ohlásily ve středu večer také zvony z hradecké katedrály, na biskupské rezidenci zůstanou až do intronizace vyvešeny vatikánská a česká vlajka. 

 

Fotogalerii z Te Deum najdete zde


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.