Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

VELIKONOCE V KRÁLOVÉHRADECKÉ DIECÉZI


Datum:

Program biskupů ve svatém týdnu a vyhledávání bohoslužeb v jednotlivých farnostech v přehledné tabulce.

VELIKONOCE V KRÁLOVÉHRADECKÉ DIECÉZI

 
V kolik hodin začínají velkopáteční obřady, nebo vigilie na Bílou sobotu? Na webu královéhradecké diecéze najdete přehled bohoslužeb ve většině farností. Stačí kliknout na tento odkaz, kde jsou umístěny přehledné tabulky ve dvou formátech. Tam, kde ještě časy nejsou vyplněné, budou přibývat v nejbližších dnech.
 
Jak budou vypadat Velikonoce biskupů?
 
V hlavním chrámě královéhradecké diecéze, v katedrále Svatého Ducha, začne na Květnou neděli mše svatá v 9:30 hodin. Diecézní biskup Jan Vokál v úvodu požehná ratolestem v kapli svatého Klimenta. Odpoledne od 14:00 pak bude spolu s dalšími kněžími v katedrále udělovat předvelikonoční svátost smíření.
 
Na Zelený čtvrtek se všichni kněží z dicéze sejdou s biskupy v katedrále v 9:30 na tradiční mši svatou s žehnáním olejů, po které společně poobědvají. Missu Chrismatis doprovodí zvony z katedrály i z městské Bílé věže. Liturgii Večeře Páně bude diecézní biskup Jan Vokál sloužit v katedrále od 18:30, pomocný biskup Josef Kajnek od 18:00 v pardubickém chrámě svatého Bartoloměje.
 
Velký pátek zahájí oba biskupové ranními chválami v 7:30 v katedrále, večerní obřady Velkého pátku tam povede biskup Jan od 18:00. Ve stejnou hodinu je v Pardubicích zahájí biskup Josef.
 
Ranní chvály se biskupové v katedrále pomodlí také na Bílou sobotu v 7:30. Vigilie vzkříšení tam začne večer ve 20:00, hlavním celebrantem bude biskup Jan Vokál. V pardubickém chrámě sv. Bartoloměje bude biskup Josef Kajnek slavnou mši svatou celebrovat od 19:00.
 
Liturgie Slavnosti zmrtvýchvstání Páně začne v katedrále Svatého Ducha na Boží hod velikonoční v 9:30, bude ji sloužit diecézní biskup Jan Vokál. Biskup Josef Kajnek bude mši svatou v Pardubicích celebrovat už od 7:00.

Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.