Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kostel v Radhošti se dočkal opravy


Datum:

V malebné obci u Vysokého Mýta požehná tuto sobotu světící biskup Josef Kajnek opravený kostel sv. Jiří.

Kostel v Radhošti se dočkal opravy

V sobotu 27. dubna se v Radhošti u Vysokého Mýta uskuteční požehnání nově opraveného kostela sv. Jiří a přilehlé dřevěné zvonice. Program, jehož se zúčastní královéhradecký světící biskup Josef Kajnek začíná od 14 hodin.

„Tato významná památka vysokomýtského regionu prodělala v letech 2010 – 2012 generální opravu. Ta se uskutečnila především za podpory Římskokatolické farnosti Horní Jelení, zdejšího obecního úřadu, dobrovolných dárců a v neposlední řadě s podporou Vojenského špitálního řádu svatého Lazara Jeruzalémského, především Východočeské komendy svaté Zdislavy, která zajistila potřebné finanční prostředky z fondů EU,“ řekl velitel komendy Augustin Karel Andrle von Sylor. Generální oprava kostela a zvonice přesáhla částku 5 milionů korun. Hlavní tíhu odpovědnosti přijali P. Jan Kunert, farář v Horním Jelení a člen řádu sv. Lazara Jeruzalémského Richard Andrle von Sylor, jednatel firmy First International Company, s.r.o. z Vysokého Mýta.

„Na kostele nebyla opravena jen střecha a fasáda, ale restaurováním prošel i oltář s obrazy. V sakristii byla položena nová podlaha a kompletní opravy se dočkala rovněž márnice a dřevěná zvonice,“ uvedl Richard Andrle von Sylor.


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z diecéze

Týden modliteb za seniory a nemocné

Diecézní centrum pro seniory Hradec Králové děkuje všem, kdo se připojí k modlitbám za seniory i nemocné.