Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Začíná neratovská "koncertní sezona"


Datum:

Do Neratova můžete zavítat na koncerty a do okolí na poutní mše svaté.

Začíná neratovská "koncertní sezona"

S jarem do Neratova dorazila nejen poupata, zelená tráva a první svatby v našem kostele, ale blíží se také první koncerty letošní sezony a poutní mše svaté v okolních kostelích a kapličkách.

Jarní "várku" koncertů zahájí v sobotu 4. května sbor žamberského gymnázia Corale, který již několik let vystupuje na našem adventním koncertě. Tentokrát si Corale pozvaly hosta, pardubickou folkovou skupinu Marien, která hrává třeba i se známým Spirituál Kvintetem. Určitě se tedy kromě skvělých písniček Coralí  a Marienu můžeme těšit také na nějaké společné překvapení, a hlavně na příjemnou atmosféru.

V květnu proběhnou i dvě poutní mše – v kostele sv. Jana Nepomuckého na Vrchní Orlici u Bartošovic (v neděli 19. května) a v kapli Navštívení Panny Marie na Černé Vodě v Orlickém Záhoří (v neděli 26. května). Obě navíc oproti předchozím letům nabídnou něco nového. Kostel konečně dostal novou střechu, v kapličce zase od loňského září visí nový obraz Panny Marie od akademické malířky Marie Potužníkové-Uhlířové.

Tím ovšem nekončíme! V sobotu 1. června u nás vystoupí pražský vokální soubor Marika Singers s koncertem Andělé roku, v neděli 16. června se můžete těšit na Lanškrounský smíšený sbor. To není na jedno jaro málo, co říkáte? Pokračovat samozřejmě budeme i v létě. Začneme hned 22. června vystoupením skupiny Hradišťan, domlouváme i další koncerty na červenec. Vše pak vyvrcholí srpnovými poutními slavnostmi. V kalendáři si je můžete poznačit už teď, konat se budou od 15. do 18. srpna.

(Nově v Neratově - měsíční zpravodaj Sdružení Neratov, o. s.)

www.neratov.cz


Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.