Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Svatodušní svátky v katedrále: dvanáct biřmovanců, apoštolské požehnání a koncert


Datum:

Sobotní vigilie začne v 18:30, při nedělní poutní slavnosti v 9:30 bude biskup Jan Vokál udělovat zvláštní apoštolské požhenání k Roku víry.

Svatodušní svátky v katedrále: dvanáct biřmovanců, apoštolské požehnání a koncert

 

V Hradci Králové začnou svatodušní svátky sobotní vigilií v katedrále Svatého Ducha. Pontifikální mše svatou bude od 18:30 celebrovat diecézní biskup Jan Vokál, pečeť darů Ducha Svatého při ní přijme dvanáct biřmovanců
 
V neděli začne hlavní slavnostní bohoslužba v katedrále v 9:30 hodin, vzhledem k zasvěcení hlavního diecézního chrámu to bude bohoslužba poutní. Biskup Jan Vokál při ní bude udílet apoštolské požehnání při příležitosti Roku víry.  
 
V 15:30 hodin začne v katedrále pod záštitou diecézního biskupa Slavnostní svatodušní koncert. Katedrální sbor Cantores Gradecensis a Severočeský filharmonický sbor Česká Lípa-Liberec uvedou díla F. X. Brixiho, Z. Pololáníka, J. Vodáka a J. Pavlici. Na varhany zahraje Jan Strakoš, dirigovat bude ředitel katedrálního kůru Josef Zadina.
 
Večer v 17:30 pak slavnostní den uzavřou zpívané nešpory za účasti kanovníků katedrální kapituly v čele s biskupem Josefem Kajnekem.
 

Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.