Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Náměstím před katedrálou v neděli projde průvod s Eucharistií


Datum:

Na oslavu Slavnosti Těla a Krve Páně se procesí pomodlí u čtyř oltářů, které připraví jednotlivé hradecké farnosti. Mši svaté bude předsedat biskup Jan Vokál.

Náměstím před katedrálou v neděli projde průvod s Eucharistií

 
V neděli 2. června po ranní Mši svaté, která začíná v 9:30, vyjde z hradecké katedrály průvod s Nejsvětější svátostí. Biskup Jan Vokál jím spolu s kněžími a věřícími z hradeckých farností oslaví Slavnost Těla a Krve Páně.
 
Průvod se postupně zastaví u tří oltářů.
 
První oltář bude stát u kříže za katedrálou. Připravuje ho farnost při katedrále Svatého Ducha a procesí se u něj pomodlí za rodiny.
 
Druhý oltář před biskupskou rezidencí na Velkém náměstí bude věnován starým a nemocným, na starost si ho vzala farnost z Pouchova.
 
Třetí modlitbu u oltáře před kostelem Nanebevzetí Panny Marie připraví jeho duchovní správa, bude určena dětem a mládeži, která se v kostele tradičně schází.
 
Průvod se naposledy zastaví u čtvrtého oltáře přímo v katedrále Svatého Ducha, kde bude v čele s farností z Nového Hradce prosit za nová duchovní a řeholní povolání.
 
Kvůli společné účasti v průvodu nebude v neděli obvyklá Mše svatá v kostele Nanebevzetí Panny Marie v 10:15 ani v katedrále v 11:00.
 
Odpoledne od 17 hodin budou oslavy pokračovat adorací v kapli svatého Klimenta, kterou se hradecká diecéze připojí k celosvětové hodinové meditaci, vyhlášené papežem pro Rok víry. Více o ní čtěte zde.

Další zprávy

Z diecéze

Diecézní setkání seniorů

Tentokrát s kardinálem Dominikem Dukou, zpěvačkou Věrou Martinovou, Viktorií Mertovou či P. Zbigniewem Czendlikem.
Z diecéze

Kurz Malá cesta manželů

I manželství se dá studovat...
Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.