Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kněží v diecézi mají svého spirituála. Biskup jím jmenoval P. Jana Linharta


Datum:

Dosavadní spirituál kněžského konviktu v Olomouci nově povede také pastorační střediska hradecké diecéze.

Kněží v diecézi mají svého spirituála. Biskup jím jmenoval P. Jana Linharta

 
P. Jan Linhart, dlouholetý spirituál olomouckého konviktu, kde se kandidáti kněžství z celého Česka připravují na vstup do semináře, se vrací do královéhradecké diecéze. Biskup Jan Vokál ho jmenoval spirituálem pro diecézní kněze. Ti budou moci od léta využívat jeho velkých zkušenosti s pastorací povolání.
 
Jan Linhart zároveň přebírá vedení pastoračních středisek biskupství - například centra pro mládež, pro rodinu či pro seniory - a také duchovní správu kostela Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí.
 
Dosavadní rektor kostela a biskupský vikář pro pastoraci P. Karel Moravec má před sebou nový úkol: oživit Horu Matky Boží v Králíkách, významné poutní místo, kde už déle než rok nebyla stálá duchovní správa. Více zde
 
P. Jan Linhart se narodil v roce 1961 v Rychnově nad Kněžnou, teologii studoval v Litoměřicích, na kněze byl vysvěcen v červnu 1989. Působil v duchovní správě v Novém Městě nad Metují a v Čáslavi. Spirituálem teologického konviktu byl od roku 2002.
 
(ps)

Další zprávy

Z Vatikánu

Papež František v Singapuru

Papež František se ve čtvrtek 12. září setkal s vedoucími představiteli Singapuru a na závěr dne sloužil slavnostní mši svatou.
Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.