Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Noční adorace a celodenní svátost smíření. Katedrála se otevře na "24 hodin pro Pána"


Datum:

Ke celosvětové iniciativě vyhlášené papežem Františkem se v pátek 28. a v sobotu 29. března zapojí i hradecká katedrála. Přítomni budou až čtyři zpovědníci.

Noční adorace a celodenní svátost smíření. Katedrála se otevře na "24 hodin pro Pána"

Svatý otec František poprosil všechny diecéze, aby od pátečního do sobotního večera otevřely alespoň jeden kostel k eucharistické adoraci a svátosti smíření. Postní iniciativu nazval 24 hodin pro Pána. Hradecká katedrála Svatého Ducha proto zůstane v pátek 28. března otevřená po večerní Mši svaté od 18:30 hodin až do desíti hodin večer. Vystavena bude Nejsvětější svátost a přítomni budou čtyři zpovědníci k předvelikonoční svátosti smíření.

 

V sobotu 29. března se katedrála otevře už v šest hodin ráno, Eucharistie v ní bude vystavená až do večerní Mše svaté v 18:30 hodin. Po celý den se bude opět zpovídat.

                                                            

Katedrály či jiné kostely budou ve stejnou dobu otevřeny po celém světě. Podle papeže Františka by tak mohla vzniknout nová postní tradice i do budoucích let. Ve Vatikánu Svatý otec povede kající bohoslužbu před svatopetrskou bazilikou, následně bude v chrámě zpovídat.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.