Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V pondělí začal Týden modliteb za povolání


Datum:

Týden od 5. do 11. května je věnován modlitbě za duchovní povolání.

V pondělí začal Týden modliteb za povolání

"Každé duchovní povolání, ať už ke kněžství nebo k zasvěcenému životu, je velký Boží dar nám všem. Je znamením Boží existence a velkým projevem Boží přízně. To, co si Pán Ježíš přeje, aby se i člověk účastnil svou touhou a modlitbou na daru povolání, ukazuje, jak daleko jde se svou důvěrou k člověku. Nechceme tuto důvěru zklamat," říká biskup Josef Kajnek

Týden od 5. do 11. května byl vyhlášen mezinárodním Týdnem modliteb za povolání. Pro tento týden byla vydána brožurka modliteb a úvah na téma Duchovní povolání. Je dílem společenství biskupů, kněží a jejich spolupracovníků. Myšlenky z této příručky se doporučuje používat je i při jiných modlitebních setkáních a adoracích.

V neděli 11. května, Světový den modliteb za duchovní povolání, se uskuteční ve všech kostelích královéhradecké diecéze sbírka na kněžský seminář. Bohoslovců v současné době má královéhradecká diecéze 17. V Římě studují 4, Praze 8 a Olomouci 5.

Královéhradecká diecéze letos prožívá Rok povolání, na téma jsou proto zaměřeny i další akce během roku.

Všichni zájemci o kněžskou formaci, kteří by chtěli začít s přípravou letos na podzim, se mohou už hlásit na biskupství, a to nejlépe prostřednictvím duchovního z jejich farnosti či kněze, který jim pomáhal povolání rozlišit. Tam, kde tento obvyklý postup není z nějakého důvodu možný, je vhodné nejprve napsat diecéznímu biskupovi dopis, v němž se uchazeč představí. Přihlášky biskupství přijímá do 15. května, pak bude následovat přijímací řízení.

Další informace o studiu bohosloví můžete nalézt na internetových stránkách kněžských seminářů v Praze www.arcs.cuni.cznebo v Olomouci www.knezskyseminar.cz.

Poselství papeže Františka k Světovému dni modliteb za duchovní povolání


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.