Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Květnové IKD: Nový ředitel kurie, vyšla velká kniha o rezidenci, začíná terénní hra k výročí


Datum:

Vyšlo nové číslo diecézního měsíčníku. Najdete v něm rozhovor s moderátorem kurie Zdeňkem Novákem a také s autorkou knihy o biskupství Janou Croÿ.

Květnové IKD: Nový ředitel kurie, vyšla velká kniha o rezidenci, začíná terénní hra k výročí

Od 1. dubna má královéhradecké biskupství nového moderátora kurie. Stal se jím P. Zdeněk Novák, dosavadní farář z Hradce Králové – Pražského Předměstí. Hovořili jsme nejen o očekávaných úkolech, ale také o jeho studiích ekonomie, kněžských vzorech a létech strávených v Polabí na svatovojtěšské Libici i v nedalekých Poděbradech.  

Na konci měsíce byla představena dlouho očekávaná kniha o biskupské rezidenci v Hradci Králové. Historička Jana Croÿ v rozhovoru vypráví nejen o jejím obsahu, nebo zajímavostech z dějin diecéze, ale také o důvodech, které vedly k jejímu vzniku.

V seriálu Gesta víry a zbožnosti se seznámíme s významem zdvižených rukou. Starobylý modlitební postoj křesťanů od středověku částečně ustoupil klečení a sepjatým rukám, nicméně své renesance se dočkal v nedávné době po druhém vatikánském koncilu.

Nechybí informace k chystané Noci kostelů, která je v Hradci Králové doplněna mnohem širším evangelizačním podnikem – Týdnem otevřených kostelů, nebo k diecézní hře Go & Play hiStory (GPS). V aktuálním čísle naleznete rovněž řadu pozvánek na duchovní a kulturní akce.  

Časopis si můžete objednat na: ikd [at] bihk.cz (ikd[at]bihk[dot]cz).


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.