Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Tomáš Hoffmann: O svatosti trochu jinak


Datum:

O svatosti, svatých a jejich významu pro dnešek bude ve středu 7. května se studenty diskutovat vedoucí centra pro mládež P. Tomáš Hoffmann.

Tomáš Hoffmann: O svatosti trochu jinak

Středeční diskusní večer pořádaný vysokoškolským klubem Salaš se tentokrát zaměří na otázky spojené se "svatostí".   

Slovo svatý se v církvi používá hodně často. Miliony lidí po celém světě nedávno sledovali svatořečení dvou papežů Jana XXIII. a Jana Pavla II. Co však znamená být svatý? Je vůbec možné být svatý v dnešní době, nebo je to pouhý pojem z dávné historie? Komu je svatost určena a co to může znamenat pro mladé lidi? Vynikající řečník Tomáš Hoffmann se během své přednášky a následné diskuse bude snažit na tyto a podobné otázky najít odpověď.

Večer začíná v 19.30 v kostele Nanebevzetí Panny Marie na hradeckém Velkém náměstí Mší svatou, po ní od 20.30 následuje v Katakombách v Novém Adalbertinu vlastní program.

Tomáš Hoffmann se narodil v roce 1966 v Ústí nad Orlicí. Promoval na Papežské Lateránské Univerzitě v Římě. V roce 2001 se stal kaplanem Vojenské lékařské akademie J. E. Purkyně v Hradci Králové. V roce 2003 a 2004 se účastnil mise v Iráku. V současnosti působí jako kněz Římskokatolické církve v hradecké diecézi a věnuje se práci s mládeží. Je vedoucím Diecézního centra pro mládež, ředitelem DCŽM Vesmír a člen Sekce pro mládež ČBK.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.