Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Červnový Dopis mladým: Na rozhodnutí nejste sami!


Datum:

Biskup Jan Vokál posílá šestý ze svých dopisů mládeži v Roce povolání. V měsíci Letnic připomíná působení Ducha Svatého.

Červnový Dopis mladým: Na rozhodnutí nejste sami!

Milí mladí přátelé,

víte, proč nejsme na žádné důležité rozhodování sami? Po Ježíšově Nanebevstoupení jsme dostali Ducha Svatého. A právě v Něm mezi námi Bůh dál zůstává a působí. Svět tedy neopustil, nenechal nás, abychom znovu bloudili v hříchu, je tady a stále nás doprovází svou přítomností a nabídkou odpuštění, stále nás oživuje a posvěcuje.

Ducha Svatého však nemají všichni. Ježíš výslovně říká, že ho Otec dá jen tomu, kdo ho přijme.

Ti z Vás, kteří si nejsou ještě jisti, kterým směrem se v životě vydat, by se tedy měli otevřít právě Duchu Svatému. Církev k tomu má konkrétní svátost, Biřmování. Někdy na ni trochu zapomínáme a nesprávně ji upozaďujeme. Tato pečeť Ducha Svatého, nesmazatelná proměna duše, je ve skutečnosti tím, co potřebujeme, abychom šli v životě správným směrem. Na její přijetí není nikdy pozdě. Přál bych si proto, abyste k ní přistoupili nejen Vy v mladém věku, ale zvali k ní třeba i svoje rodiče či prarodiče, pokud tuto svátost dosud nepřijali.

Když Ježíš vysílá své učedníky do světa, ujišťuje je, že nejsou sami a že jim dá poznat pravdu. Klade jim na srdce, že se nemusejí bát, zda budou mluvit moudře a nacházet správná slova, tedy zda jejich služba bude dokonalá podle lidských měřítek. Mají přijmout Ducha Svatého a vydat se směrem, kterým právě On vane. Ty z Vás, kteří stále hledají odpověď na otázku, kam je Pán volá, proto vybízím, aby se denně v modlitbě obraceli k Duchu Svatému a jemu se svěřovali. Směr, který udává, totiž spolehlivě vede k Otci.


Všem Vám vyprošuji, abyste Ducha Božího přijali, doopravdy Ho milovali a nechali se jím provázet.

Váš biskup

+ Jan

Dopis ke stažení v tiskové kvalitě najdete zde


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.