Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kostel sv. Máří Magdaleny v Božanově na Broumovsku nabídne netradiční prohlídku


Datum:

Projekt (Ne)tušené souvislosti Národního památkového ústavu pokračuje v sobotu 5. července na Broumovsku.

Kostel sv. Máří Magdaleny v Božanově na Broumovsku nabídne netradiční prohlídku

Nebaví vás stokrát omletý výklad, že památku postavil tehdy ten a ten? Chcete spíše poznat, jak tehdejší zedníci a tesaři stavěli a co k tomu potřebovali? Pak se vydejte tuto sobotu do Božanova na Broumovsku. Veřejnosti se otevře kostel sv. Máří Magdaleny.

Prohlídky autentických stavebních památek, které vedou specialisté z oboru památkové technologie, se staly vlajkovou lodí projektu (Ne)tušené souvislosti. Jejich cílem je představit stavební památky jinak, než je obvyklé – z pohledu historických stavebních materiálů

a jejich schopnosti vypovídat o historii staveb, o historii stavění i údržby staveb, o metodách zkoumání a záchrany stavebních památek.

Navíc se otevírají památkově jedinečné a často běžně nepřístupné objekty. Nový přístup k památkám návštěvníkům umožní vidět historické stavby úplně jinak než dosud, získané poznatky jsou navíc využitelné pro praktickou záchranu dalších historických staveb.

Komentované prohlídky se v Božanově konají vždy od 10.30, 13.30 a 15.30 hodin. Akce se po prázdninových zastaveních na Horním hradě v Bečově nad Teplou na Broumovsko vrátí 20. září, kdy bude pro změnu otevřen kostel sv. Markéty v Šonově.

Pozvánka.

Foto: Jan Záliš


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.