Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Vyšlo prázdninové číslo IKD


Datum:

Letní dvojčíslo diecézního měsíčku IKD nabízí osm stran navíc. Přináší rozhovor se sestrou Anežkou Bednářovou a další zajímavé čtení.

Vyšlo prázdninové číslo IKD

Hlavní rozhovor jsme tentokrát natočili se sestrou Anežkou Bednářovou z kongregace Školských sester de Notre Dame. Hovořili jsme s ní o minulosti kongregace, současných aktivitách, chuti žít zasvěcený život a tichém svědectví řeholnic uprostřed hluku světa.

Seriál Gesta víry a zbožnosti se zastavuje u vyjádření nejhlubší úcty a naprosté odevzdanosti Bohu – modlitbě vleže, takzvané prostraci. Začínají s ní velkopáteční obřady, je přítomná v obřadech kněžského svěcení všech stupňů, tedy jáhenského, kněžského a biskupského.

Krátké zprávy z diecéze shrnují dění v květnu a části června. Uskutečnilo se Diecézní setkání seniorů, Noc kostelů spojená v Hradci Králové s evangelizačním Týdnem otevřených kostelů, nebo čtvrtá část diecézní novény k letošnímu výročí 350 let hradecké diecéze a Roku povolání v Broumově. Na konci měsíce přijali v katedrále Svatého Ducha jáhenské svěcení také čtyři bohoslovci – Filip Dušek, Tomáš Enderle, Ondřej Kunc a Miloš Pachr.

Letní putování po stopách diecéze historie diecéze představuje všechna místa, kde se koná novéna k letošnímu výročí 350 let hradecké diecéze a Roku povolání. K nim přidává ještě několik dalších, která určitě stojí za to navštívit.

Nechybí ani přehled letních akcí po celé diecézi a program Akademických týdnů v Novém Městě nad Metují.      


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.