Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Nemocní budou u svaté Zdislavy prosit za uzdravení


Datum:

Pouť rodin a nemocných do Jablonného se koná v sobotu 19. července. Slavnostní mši svatou celebruje biskup Jan Vokál. Udělí při ní také svátost nemocných.

Nemocní budou u svaté Zdislavy prosit za uzdravení

Poutní centrum hradecké diecéze zve na každoroční pouť rodin a nemocných z hradecké diecéze do Jablonného v Podještědí. Zájemci mohou využít vypravovaných autobusů s nástupními místy v Moravské Třebové, Koclířově, Svitavách, Litomyšli, Vysokém Mýtě, Holicích, Hradci Králové, Jičíně, případně Jaroměři, Dvoře Králové, Nové Pace či Turnově.

Od 10 hodin bude na místě příležitost ke svátosti smíření a o půl hodinky později se uskuteční registrace a příprava seniorů a nemocných k přijetí svátosti nemocných. Samotná pontifikální mše svatá začne v 11 hodin v bazilice sv. Vavřince a sv. Zdislavy. Při ní udělí otec biskup svátost nemocných.

Na 13. hodinu je plánovaná návštěva katakomb baziliky a společná modlitba u hrobu sv. Zdislavy, Te Deum a svátostné požehnání. Ve 14 hodin poutníci odjedou na hrad Lemberk. Zájemci si mohou prohlédnout hrad, ostatní se vydají modlitební poutní cestou ke Zdislavině studánce. U ní se uskuteční pobožnost k národním patronům. Konec pouti bude v 16.00 pod hradem Lemberkem. Odjezd autobusů ze stejného místa.

Svatá Zdislava z Lemberka byla česká šlechtična a zakladatelka špitálu v Jablonném. Se svým manželem Havlem z Lemberka, blízkým důvěrníkem krále Václava I., měla čtyři děti. Ona sama podporovala dominikánské kláštery v Turnově a v Jablonném v Podještědí a starala se o nemocné. Zemřela předčasně v přibližně 33 letech. Je patronkou rodin a nemocných. Za blahoslavenou byla prohlášena v roce 1907 a roku 1995 papežem Janem Pavlem II. za svatou.

Bližší informace k pouti získáte na telefonním čísle 731 646 800 (Recepce ČMFa) či e-mailu poutnik [at] bihk.cz (poutnik[at]bihk[dot]cz).


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.