Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V Dolním Újezdě si připomenou 1. válku


Datum:

O víkendu se uskuteční v Dolním Újezdě a okolí vzpomínkové pietní akce k 100. výročí vypuknutí první světové války.

V Dolním Újezdě si připomenou 1. válku

Již v pátek 8. srpna můžete přijít na promítání filmu s tématikou první světové války, ve 21 hodin na farním dvoře v Dolním Újezdě.

V sobotu 9. srpna Pietní vzpomínkové akce u pomníků padlých v Horním Újezdě v 9 hodin, Pohodlí v 11 hodin, Vidlaté Seči ve 13 hodin a Jiříkově v 15 hodin. V kostele sv. Martina v Dolním Újezdě v 19 hodin koncert skupiny SOLIDEO.

V neděli 10. srpna pokračují vzpomínkové akce odpoledním programem v Dolním Újezdě, ve 14 hodin přednáška o blahořečení posledního rakouského císaře a posledního českého krále Karla I. - PhDr. Luděk Šubrt z Brna. V 15 hodin Mše svatá za oběti padlé v první světové válce a jejich pozůstalé. Uctění památky padlých v první světové válce u pomníku obětem první světové války na hřbitově v 16 hodin. O půl páté přednáška k historii první světové války - Mgr. Stanislav Konečný, zaměstnanec SOkA Litomyšl, ukázka vojenské polní pekárny a pečení válečného chleba „komisárku“.

Od 8. června do 28. září probíhá výstava v Muzeu vesnice Dolní Újezd "Výstava 100 let od vypuknutí první světové války 1914 – 2014".


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.