Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hostem Neratovských poutní slavností bude indický biskup Bernard Moras


Datum:

Diecézní novéna k výročí diecéze pokračuje v sobotu 16. srpna v Neratově. Jan Vokál přivítá svého kolegu z partnerské diecéze v Indii Bernarda Morase.

Hostem Neratovských poutní slavností bude indický biskup Bernard Moras

Na mnoha mariánských poutních místech se slaví největší pouť ve dnech okolo slavnosti Nanebevzetí Panny Marie. Týká se to i Neratova, kde bude poutníkům patřit celý víkend 16. – 17. srpna.     

Přímo v den slavnosti v pátek 15. srpna vyjde ve 13 hodin pěší procesí z Rokytnice v Orlických horách do Neratova. Od 18 hodin se bude v cíli cesty slavit Mše svatá. Koncert písničkáře Petra Linharta začne v kostele od 20 hodin a den uzavře ve 22 hodin adorace.

V sobotu 16. srpna začne od 10 hodin slavnostní mše svatá, kterou bude s indickým biskupem Bernardem Morasem sloužit diecézní biskup Jan Vokál. Při Mši svaté předá ocenění charitním zaměstnancům a dobrovolníkům za jejich práci pro druhé. Odpoledne nabídne program skutečně pro celou rodinu. Sportovněji založení jedinci se mohou od 14 hodin zúčastnit Běhu naděje, ti zvídaví mohou od 15 hodin jít na besedu indickým biskupem o projektu Adopce na dálku. Odpoledne dále zpestří vystoupení Nízkoprahového klubu dětí a mládeže Kutná Hora a divadlo „Don Bosco v 21. století“. Večer se uskuteční dva koncerty. Od 18 hodin vystoupí u školy Sbor z hor a od 20 hodin v poutním kostele Filharmonie Hradec Králové.

Nebude scházet ani celodenní jarmark výrobků chráněných dílen a řemeslníků, ukázky zdravotních pomůcek, prezentace projektu Adopce na dálku, výstava k 20. výročí charity v diecézi a program ani pro děti.

Nedělní Mše svatá začne opět v 10 hodin. Celebrovat ji budou biskupové z Indie a Josef Suchár. Ani v tento den nebude scházet doprovodný program. Od 13.30 vystoupí šermířská skupina Rytíři krále Jana a od 15 hodin vystoupí v poutním kostele kapela Spirituál Kvintet. Na všechny akce je vstupné dobrovolné.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.