Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Josef Kajnek přijede sloužit poutní Mši svatou na Horu Matky Boží


Datum:

Pomocný biskup Josef Kajnek bude v neděli dopoledne sloužit Mši svatou na Hoře Matky Boží u Králík.

Josef Kajnek přijede sloužit poutní Mši svatou na Horu Matky Boží

Přímo v den slavnosti Nanebevzetí Panny Marie v pátek 15. srpna se poutní mše svatá na Hoře Matky Boží bude konat v 17 hodin.

Hlavní poutní den připadne na neděli 17. srpna. Mši svatou v 10 hodin bude spolu s poutníky slavit pomocný biskup královéhradecký Josef Kajnek. Druhá Mše svatá bude ještě odpoledne v 15 hodin.

Poutní místo založil v roce 1696 budoucí královéhradecký biskup Tobiáš Jan Becker. Uctívaným obrazem se zde stala kopie obrazu Panny Marie Sněžné z římské baziliky Santa Maria Maggiore. V roce 1883 převzali klášter redemptoristé. Kraj významně ovlivnil poválečný odsun německého obyvatelstva. Ten se týkal i německých řeholníků. V roce 1950 byl v Králíkách zřízen internační tábor pro řeholníky vyhnaných z jiných klášterů. V roce 1965 přišly do kláštera sestry Neposkvrněného Početí Panny Marie, které zde zůstaly až do roku 2002. Areál byl veřejnosti otevřen od roku 1968.

V devadesátých letech spravovali poutní místo redemtoristé a poničený klášter byl díky finanční pomoci bývalých německých obyvatel postupně obnoven. V létě 2013 předali redemptoristé kostel a areál kláštera královéhradecké diecézi a od srpna 2013 zde působí nový rektor kostela Karel Moravec.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.