Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Choceňská farnost bude hostit Misijní den


Datum:

O nadcházejícím víkendu zamíří do Chocně stovky dětí na Misijní den. Seznámí se s prací misionářů a životem křesťanů v Keni.

Choceňská farnost bude hostit Misijní den

Již několikátým rokem nalézají účastníci Misijního dne útočiště na faře v Chocni a ani letošek nebude výjimkou. Program pro děti i dospělé začíná v sobotu 13. září v 10 hodin v kostele sv. Františka Serafinského a následně se přesune na farní zahradu.

Dopoledne a brzké odpoledne vyplní blok her, výtvarných dílen, zpěvu a především beseda s kameramanem Martinem J. Rýznarem. Ten se s posluchači podělí o zkušenosti z pobytu na misijních stanicích v Keni a následně promítne svůj nový film na dané téma. 

Od 15 hodin začne v kostele Mše svatá. Při ní budou přijati do Misijních klubek v rámci Papežského misijního díla dětí další noví členové. Malí misionáři se jako členové klubek zavazují k denní modlitbě za misie a týdenní almužně pro chudé v rámci svých možností. Úkolem členů je také usilovat o křesťanskou lásku, radost a pokoj ve svém okolí.

„Chceme dětem umožnit, aby mohly potkat svoje vrstevníky, kteří se také snaží pomáhat, jak umí. Aby viděly, že jejich pomoc, která se může zdát na první pohled malá, je ve skutečnosti obrovská,“ říká o akci diecézní ředitelka Papežských misijních děl Bronislava Halbrštátová.

Součástí programu bude také misijní jarmark, kde se můžete zakoupit výrobky dětí. Výtěžek z prodeje poputuje na podporu projektů Papežského misijního díla.

(lb)

Pozvánku naleznete zde.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.