Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Kněžská pouť se vydařila. Přinesla povzbuzení


Datum:

Setkání, povzbuzení do další služby a duchovní spojení s Národním eucharistickým kongresem. Taková byla náplň kněžské diecézní poutě.

Kněžská pouť se vydařila. Přinesla povzbuzení

Duchovní z královéhradecké diecéze se ve druhém březnovém týdnu vypravili na diecézní kněžskou pouť a navázali tak na loňské první setkání, které se shledalo s tak pozitivní odezvou, že si kněžská pouť našla své trvalé místo v kalendáři diecézních akcí. "Naší snahou je, abychom se sešli jako bratři a povzbudili se v naší službě i ve vzájemných vztazích," popsal důvod pořádání poutě biskupský vikář pro pastoraci P. Jan Linhart.

Místem setkání asi padesátky kněží se stalo poutní místo Rokole v podhůří Orlických hor, které je duchovním centrem schönstattského hnutí. "Pro spolubratry jsme připravili jak společný program, tak i práci ve skupinkách. Zamýšleli jsme se například nad misiemi, základními kroky při meditaci společenství i nad křížovou cestou. Duchovně jsme se naladili na téma Národního eucharistického kongresu," přiblížil obsah setkání P. Linhart a dodává, že pouti nechyběla ani část ryze společenská v podobě společné večeře a posezení, a to v pospolitosti s oběma biskupy, Janem Vokálem a pomocným biskupem Josefem Kajnekem. (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.