Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Hradec Králové dnes patří Diecéznímu setkání mládeže


Datum:

Do Hradce Králové se dnes sjíždí mladí z celé diecéze, aby zde oslavili Světový den mládeže.

Hradec Králové dnes patří Diecéznímu setkání mládeže

"Blahoslavení čistého srdce, neboť oni budou vidět Boha." To je motto letošního ročníku Diecézního setkání mládeže, které se dnes uskuteční v Hradci Králové. Program, kterého se bude účastnit i biskup Jan Vokál, začíná v 9.00 hodin ve Filharmonii. Mladí se budou moci zaposlouchat do katecheze P. Tomáše Holuba, sledovat slavnostní pověření nových vikariátních zástupů a zjistit novinky ze světa mládeže. Celé dopoledne bude doprovázet diecézní kapela VeKa.

Odpoledne se pak davy mladých rozptýlí do přibližně dvaceti tematicky zaměřených skupin, ve kterých si budou například popovídat o P. Josefu Toufarovi nebo o tom, jak prožívat známost. Seznámí se s působením české armády v Afganistánu nebo se dozví, jak a kde pomáhají Papežská misijní díla. Zájemci o duchovní témata pak budou společně hloubat nad tím, jak se správně připravit ke svátosti smíření, jak prožívat adoraci či co je vlastně modlitba. Akčnější povahy se budou moci porozhlédnout po zákulisí Radia Proglas, upéct si vlastní hostii nebo si zahrát frisbee a volejbal.

Příležitost bude také ke svátosti smíření a adoraci, která bude zakončena eucharistickým průvodem po Velkém náměstí. Setkání vyvrcholí v 15.00 hodin mší svatou v katedrále Svatého Ducha, kterou bude celebrovat královéhradecký biskup Jan Vokál. (ht)

Více informací naleznete na facebookových stránkách Diecézního centra pro mládež v Hradci Králové

Přehled jednotlivých tematických skupinek je ZDE


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.