Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Zelený čtvrtek v katedrále


Datum:

Čtyřicetidenní doba přípravy vrcholí. Začíná velikonoční triduum. Podívejte se, jak Zelený čtvrtek slavili věřící v Hradci Králové.

Galerie: Zelený čtvrtek v katedrále

K připomínce Poslední večeře Páně se ve čtvrtek 2. dubna shromáždili věřící také v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové. Biskup Jan Vokál sloužil slavnostní Mši svatou, během níž podle vzoru Ježíše omyl nohy dvanácti mužům.
 

Ve svém kázání biskup mluvil hlavně o Eucharistii, kterou Ježíš ustanovuje jen pár hodin před svým utrpením a smrtí. "Nekonečná obětující se Boží láska už nikdy nevyhasne!" Je nám zanechána i po Ježíšově ukřižování a zmrtvýchvstání a to v Eucharistii. Tento "Boží dar sebe sama" je tedy projevem Boží lásky. "Křesťan se od všeho falešného lidského posuzování musí oprošťovat," pokračoval biskup. "To, co každý naopak činit má a musí, je vytrvalá snaha zalíbit se Bohu, který člověka živí svojí láskou. A to zamilováním si jeho přikázání, jejich zachováváním, projevováním lásky k Bohu i k bližním. Základem tohoto postoje je upřímné slavení Eucharistie. Této nové Smlouvy, která nás plně včleňuje a udržuje na živu právě v Kristově církvi."

"Kéž dnešní slavení svátku Eucharistie a každá Mše svatá v našich srdcích probudí tep lásky Ježíšova srdce. Kéž i naše srdce se slavením Mše svaté naladí na vlnu Boží Lásky, abychom spolu se svatým Pavlem mohli zvolat: Už nežiji já, ale žije ve mně Kristus!" zakončil svou promluvu biskup. (ht)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.