Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Pohledem kamer


Datum:

Slavnostní uložení relikviáře s ostatky Jana Pavla II. ve vysílání České televize.

Pohledem kamer

Na Zelený čtvrtek jsme si připomněli deset let od smrti papeže Jana Pavla II., do katedrály Svatého Ducha v Hradci Králové byl při této příležitosti uložen relikviář s kapičkou jeho krve a vlasy. Tato významná událost samozřejmě neunikla bystrým zrakům médií, například Česká televize se této slavnosti věnovala v průběhu celého dne.

Studio 6 zařadilo do svého vysílání tři živé vstupy z Velkého náměstí. V tom prvním mluví generální vikář Biskupství královéhradeckého Josef Socha mimo jiné o tom, jaký vztah měl Jan Pavel II. k Hradci Králové. Druhý vstup se pak věnuje relikviím a relikviáři. Děkan katedrály Svatého Ducha František Hladký mluví o získání ostatků svatého papeže a o postoji křesťanů k relikviím. Autor relikviáře Pavel Šrytr v něm také představuje svoje dílo a popisuje, jaké to je s ostatky pracovat. Třetí video v přímém přenosu sledovalo liturgický průvod kněží. Ze studia ho svým komentářem doprovázel historik Jaroslav Šebek. Pokud jste vstupy neviděli na živo, můžete se na ně podívat ZDE (v programu pod videem jsou tři odkazy: V katedrále uloží ostatky Jana Pavla II.)

Během dne se ve zprávách také opakovala reportáž, na kterou se můžete podívat ZDE (začíná na v čase 20 minut a 35 vteřin)

Podívat se můžete také na záznam Událostí komentáře, ve kterých byl hostem královéhradecký biskup Jan Vokál. Mluvil například o tom, že Jan Pavel II. má i v dnešní měnící se církvi věřícím stále co říci. Sledujte ZDE (začíná v čase 25 minut 30 vteřin) (ht)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.