Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: Biskup Jan předal vysvědčení maturantům


Datum:

Absolventi hradeckého biskupského gymnázia dnes v kostele Nanebevzetí Panny Marie převzali svá maturitní vysvědčení, poděkovali a rozloučili se.

Galerie: Biskup Jan předal vysvědčení maturantům


Po slavnostním nástupu maturantů dostal slovo biskup Jan Vokál. Po přečtení úryvku z listu Efezanům studentům poblahopřál ke splnění zkoušky a připomněl, že jejím složením se stávají dospělými a přebírají odpovědnost za to, kam se bude jejich život profesní i ten neprofesní dál ubírat. "Zakořenění v lásce, která má svůj původ a cíl v Bohu, a zakořenění v mezilidských vztazích - to je to, co činí člověka ve světě skutečně dospělým a zodpovědným." upozornil absolventy biskup Jan a popřál jim, aby se nechali po celý život vést Boží láskou.

V následujících přímluvách maturanti děkovali za rodiče a profesory a prosili za další studia i schopnost správného rozhodování. Po hudební vložce dokazující nadání studentů biskupského gymnázia, promluvil k přítomným ředitel Jiří Vojáček. Když měli všichni bývalí studenti v rukou svá vysvědčení a ocenění, poděkovali ještě dva z nich těm, kteří je na jejich studijní cestě provázeli. Ocenili rodinnou atmosféru, která na gymnáziu panuje, a své vzdělání shrnuli slovy: "V průběhu našeho studia, jsme se naučili řadu věcí: například řešit lineární rovnice, nebo rovnice o dvou neznámých, nebo rovnici fotosyntézy. Tyto věci jsme však již dávno zapomněli! V paměti nám však zůstali důležitější věci, které nás škola naučila a to zejména: Být dobrými lidmi!" Po závěrečném požehnání a se studenti a jejich rodiny vydali na občerstvení do budovy gymnázia. (ht)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.