Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme nabídku Radia Proglas pro následující týdne 1. - 7. června 2015.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

Bible moudře ukazuje na fakt, že komu bylo hodně odpuštěno, hodně miluje. A právě taková láska k Bohu přímo tryská z vyprávění Dušana Čička z Třince, bývalého zloděje aut a mnohokrát vězněného recidivisty. Poslouchejte pořad Stopy – svědectví o Božím jednání z produkce TWR v pondělí 1. červne v 9.15 (do 9.30).

Profesor Ctirad Václav Pospíšil pokračuje v pondělí 1. června v představování své knihy Husovská dilemata, kterou k 600. výročí smrti Mistra Jana Husa vydalo Karmelitánské nakladatelství. Naladíte v 16.00 (do 16.25).

Klára Beránková vás provede Noční linkou v pondělí 1. června od 22.30 (do 23.30). Protože zanedlouho začnou prázdniny a v plném proudu jsou již poutě, podíváme se alespoň virtuálně na nejrůznější poutní místa.

V Kafemlýnku si představíme nakladatelství, které nás štědře zásobuje knížkami, a podíváme se, co aktuálně nabízí. Návrat domů se dlouhodobě věnuje vydávání knížek s tématem mezilidských vztahů z křesťanského hlediska. Soustředí se na fungování rodin, výchovu i rozvoj osobnosti. S Petrem Vobořilem bude hovořit Irena Kintrová, naladíte v úterý 2. června od 9.30 (do 10.30).

Student gymnázia v Mikulově Jiří Vala se umístil na třetím místě ve světové astronomické olympiádě v Kyrgyzstánu. Budeme se bavit nejen o olympiádě, ale hlavně o vesmíru, a to v Barvínku v úterý 2. června od 16.00 (do 16.45).

Během akce Noc kostelů se Marek Chvátal pokusil v olomoucké arcidiecézi navštívit co největší počet kostelů, nahlédnout do nich a okusit něco z programu. Svou reportáž vám přinese v úterý 2. června od 22.00 (do 22.25).

Fenomén dětských folklorních muzik je v českých zemích poměrně nový. V oblasti tradiční hudby jde o zvláštní projev tzv. folklorního hnutí druhé poloviny 20. století. Po vzoru úspěšných dospělých souborů vznikala zejména ve městech řada dětských folklorních kapel, první z nich již na konci 50. let, většina však až o dvě desetiletí později. Historii, současnost, perspektivy rozvoje dětských muzik a samozřejmě i jejich nejlepší nahrávky představí ve Folklorním okénku Zdeněk Vejvoda. Vysíláme ve středu 3. června od 16.55 (do 17.55).

Devatenáctý ročník mezinárodního festivalu české a moravské dechovky Hraj kapelo, hraj se koná poslední červnový víkend v Praze. V pořadu Hrajte, kapely! vás seznámíme s dechovými hudbami, které na festivalu vystoupí. Poslouchejte ve čtvrtek 4. června v od 16.55 (do 17.55).

Žáci havířovské základní školy se zapojili do výroby čtrnácti zastavení Křížové cesty pro armádami zdevastované poutní místo Stará Voda u Libavé. Redaktor Antonín Žolnerčík školu navštívil a k mikrofonu si pozval učitele výtvarné výchovy Přemysla Vaňka. Rozhovor odvysíláme ve čtvrtek 4. června ve 22.00 (do 22.25).

Milouš Červencl, ředitel Památníku Lidice, bude hostem pořadu Živě z Prahy v pátek 5. června. Od 9.30 (do 10.30) připomeneme lidickou tragédii.

Ve vydání pořadu Všimli jsme si v pátek 5. června nabízíme od 16.00 (do 16.45) ohlédnutí za akcí Dny víry - městskými misiemi v Praze. Zároveň pozveme na závěrečný kulturní i duchovní program, který se bude konat o následujícím víkendu.

Na podzim zahájí Filharmonie Brno svou jubilejní šedesátou sezonu. O tom, jaká bude, přijdou do Oktávy informovat dramaturgové Jiří Beneš a Vítězslav Mikeš. Poslouchejte v pátek 5. června v 16.55 (do 17.25).

Po dlouhé době se na pódia vrátila jihočeská folková skupina Spolektiv. Její zatím jediné album A ticho v sobě vyšlo v roce 1994 a přesně o dvacet let později začala kapela po pauze znovu koncertovat. Živě vystoupí i v našem studiu v pořadu Jak se vám líbí v pátek 5. června od 19.15 (do 20.00).

Knihovnička Proglasu vás v neděli 7. června seznámí s novými knihami nakladatelství Refugium. Zachytíte ve 13.20 (do 13.30).

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 2. června v 18.00 mši svatou ze studia Proglasu; ve čtvrtek 4. června v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze; v pátek 5. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně; v neděli 7. června v 9.00 mši svatou z kostela sv. Jana Nepomuckého v Plzni-Borech.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.