Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Boží Tělo s biskupem Janem. Průvod vyjde na náměstí


Datum:

Biskup Jan Vokál bude v neděli o Slavnosti Těla a Krve Páně sloužit bohoslužbu. V eucharistickém průvodu vyjde s monstrancí na Velké náměstí.

Boží Tělo s biskupem Janem. Průvod vyjde na náměstí

Neděle 7. června bude v katedrále Svatého Ducha v Hradci Králové patřit Slavnosti Těla a Krve Páně. Ponfitikální bohoslužbu bude celebrovat sídelní královéhradecký biskup Jan Vokál. Mše svatá začne v 9.30 hodin.

Po obřadech vyjde z katedrály eucharistický průvod na Velké náměstí. "Na Velkém náměstí budou připraveny tři oltáře, ke čtvrtému se vrátíme zpět do katedrály. Oltáře v duchu přípravy na NEK 2015 připravují jednotlivé hradecké farnosti," sděluje biskupský ceremonář Michal Šafranko.

První oltář připraví farnost při katedrále u kříže před katedrálou v duchu tématu Eucharistie a jednota. Farnost Pouchov pak vybuduje oltář na téma Eucharistie a solidarita před biskupskou rezidencí. Farnost při kostele Nanebevzetí Panny Marie vybuduje před chrámem oltář s námětem Eucharistie a Marie a farnost Nový Hradec Králové pak v duchu Eucharistie a solidarita zhotoví oltář v katedrále. (peš, foto: Roman Albrecht, projekt Člověk a víra)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.