Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přehled vysílání Radia Proglas v týdnu od 8. do 14. 6. 2015.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

Brněnská charita provozuje od roku 2010 kavárnu Anděl jako tréninkové pracoviště pro lidi s lehkým mentálním postižením. Z ekonomických důvodů byl provoz dočasně přerušen. Počátkem tohoto roku kavárnu převzal nový provozovatel a nadále umožňuje těmto lidem získávat a rozvíjet své pracovní a sociální dovednosti. Reportáž ze slavnostního znovuotevření nabídneme v pondělí 8. června ve 22.00 (do 22.25).

Je očkování důležité, má ale i nějaké stinné stránky? Mají očkovací kalendáře své opodstatnění, nebo jsou přežitkem? Jak si stojí problematika očkování v právě probíhajících jednáních poslanecké sněmovny? Hostem Kafemlýnku bude epidemioložka Radka Boháčová. Kafemlýnek s tématem Očkování nabízíme v úterý 9. června od 9.30 (do 10.30).

V Zahořanech poblíž Litoměřic stojí kostel Nejsvětější Trojice. Jako mnohý kostel v českém prostředí má poutavou legendu o svém vzniku, uvnitř vzácné dech beroucí stropní fresky v kontrastu se zemí, po níž se válí smutné a špinavé pusto. Podaří se nevěřícím lidem zachránit to, o co věřící neumí se ctí a odvahou bojovat? Poslouchejte pořad litoměřického studia Štěpán v úterý 9. června od 22.00 (do 22.25).

Hostem Folklorního okénka ve středu 10. června bude Věra Domincová, výjimečná uherskohradišťská zpěvačka, jež v červnu oslaví kulaté životní jubileum. Mnoho posluchačů má její charakteristický vysoký, temně zabarvený hlas s typickým vibrátem spojen s Hradišťanem, s nímž poprvé zpívala ve svých sedmnácti letech a tato spolupráce trvala přes čtyřicet let. Rozhovor s ní poslouchejte od 16.55 (do 17.55).

Už po třiatřicáté se bude ve Valašském Meziříčí konat festival Valašský špalíček. Letošní ročník pojali pořadatelé jako vzpomínkový. V dramaturgii se zaměřili na české a slovenské interprety, kteří jsou populární už od 60. let – Vladimíra Mišíka, Pavla Hammela, Michala Prokopa nebo Mariána Vargu. Na Valašsko však přijedou i hosté ze zahraničí, velký prostor na festivalu dostane blues a představí se i zástupci mladé generace jako například slovenská písničkářka Katarzia. Vše podstatné o letošním programu prozradí dramaturg Karel Prokeš v pořadu Jak se vám líbí ve čtvrtek 11. června od 19.15 (do 20.00).

pořadu pražského studia ve čtvrtek 11. června bude tématem Bible. Zajímá nás pohled na Písmo svaté očima katolického věřícího. Hostem pořadu je P. Jaroslav Brož z katedry biblických věd Katolické teologické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Poslouchejte od 22.00 (do 22.25).

Jinakost a jedinečnost - to je téma pořadu Živě z Prahy v pátek 12. června. O životě mentálně postižených obyvatel v Domově svaté Rodiny v Praze Liboci od 9.30 (do 10.30) hovoří ředitel Tomáš Biňovec a Jana Dočekalová.

Dotýkání světla v pátek 12. června přinese druhý díl pořadu o osobnosti východních Čech Antonii Hofmanové. Naladíte ve 22.00 (do 22.25).

V hudebním týdeníku Slyšte, lidé! se v sobotu 13. června vydáme na západ Čech. Budeme se věnovat folkové scéně Plzeňského a Karlovarského kraje. Poslechneme si například zajímavého plzeňského muzikanta a skladatele Jirku Muchu, Míša Leicht ze skupiny Cop nám zazpívá píseň trampského barda Bédi Šedifky, představíme si písničkáře Hynka Kočího. Mnoho dalšího vás čeká od 19.15 (do 20.15).

Mezi nezapomenutelnými okamžiky života naší církve se jistě bude vyjímat návštěva Jana Pavla II. na Svatém Kopečku v roce 1995. S lidmi, kteří se této události účastnili, budeme vzpomínat na čas, kdy se skandovalo: „Otče, Svatý Kopeček, plný je tvých oveček.“ Poslouchejte v cyklu Mezi slovy v sobotu 13. června ve 22.10 (do 23.10).

Knihu známého francouzského televizního producenta Thierryho Bizota Anonymní katolík, v níž popisuje svoji cestu ke Kristu, představíme v Knihovničce Proglasu v neděli 14. června ve 13.20 (13.30).

Hostem pořadu Křesťan a svět bude v neděli 14. června od 17.00 (do 17.30) katolický kněz Ctirad Václav Pospíšil, profesor systematické teologie na teologické fakultě v Olomouci, rovněž na Katolické teologické fakultě a Husitské teologické fakultě Univerzity Karlovy.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 9. června v 18.00 mši svatouze studia Proglasu; ve čtvrtek 11. června v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze; v pátek 12. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech;v neděli 14. června v 9.00 mši svatou z kostela Panny Marie Pomocnice v Olomouci.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.