Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

V polovině června začne Hudební léto


Datum:

Chystá se XI. ročník festivalu Hudební léto v kostele sv. Bartoloměje. V Heřmanově Městci nabídne každou druhou letní neděli hudební program.

V polovině června začne Hudební léto

V polovině června začne v Heřmanově Městci další ročník festivalu, který se i přes svou krátkou historii zařadil mezi tradiční kulturní akce regionu. Letošní "Hudební léto" nabídne šest festivalových koncertů, které se budou konat pravidelně jednou za čtrnáct dní v neděli od 17.00 hodin v kostele svatého Bartoloměje. První ze série připravovaných hudebních chuťovek se uskuteční v neděli 14. června. Kostelem zazní pravděpodobně nejznámější koncert Antonia Vivaldiho "Čtvero ročních dob" v podání komorního souboru Barocco sempre giovane s recitací Alfreda Strejčka. V dalším programu se pak můžete těšit například na venkovní vystoupení mladých umělců z Prague Cello Quartet, kteří svým kreativním zápalem úspěšně přibližují krásy klasické hudby široké veřejnosti, nebo na české i zahraniční účastníky Mezinárodních smyčcových kurzů v Litomyšli. 

"Jedním z cílů je spojit hudbu s duchovním prostředím liturgického prostoru. Přinést posluchačům možnost nechat hudbu případně i mluvené slovo promluvit k nitru člověka. Jedná se o nabídku letního zastavení a načerpání sil v čase odpočinku a dovolených. Věříme, že nabídka koncertů přitáhne opět do působivého prostředí kostela sv. Bartoloměje jak pravidelné posluchače, tak i turisty letní sezóny 2015. Těšíme se na společnou oslavu krásné hudby!" říká o festivalu jeden z členů organizačního výboru Marek Výborný. Vstupné na jednotlivé koncerty je dobrovolné, jedinou výjimkou je koncert Hradišťanu 26. července, na který si vstupenku s místenkou za 200Kč můžete koupit v předprodeji v Multifunkčním centru na náměstí. (ht)

Více informací o festivalu a jednotlivých koncertech najdete na PLAKÁTU, v PROGRAMU nebo v našem kalendáři akcí.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.