Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Galerie: V katedrále uctili ostatky sv. Vojtěcha


Datum:

Královéhradecká diecéze hostí ostatky druhého pražského biskupa sv. Vojtěcha. Uctil je i sídelní biskup Jan Vokál.

Galerie: V katedrále uctili ostatky sv. Vojtěcha

V rámci jarní části putování po českých a moravských diecézích zavítaly do královéhradecké diecéze ostatky druhého pražského biskupa sv. Vojtěcha. Děje se tak v Roce zasvěceného života. Až do 12. června se mohou věřící poklonit ostatkům svatého syna knížete Slavníka u Školských sester de Notre Dame v Hradci Králové (16 - 18 hodin) a 13. června u Školských sester OSF ve Slatiňanech.

Ve středu 10. června mohli věřící ostatky uctít v katedrále Svatého Ducha od 16.00 hodin. V 18.00 hodin pak začala přednáška P. Tomáše Petráčka Svatý Vojtěch a řeholní život v naší zemi, na kterou navázala mše svatá, kterou celebroval biskup Jan Vokál.

"Příklad sv. Vojtěcha nás přivádí k zamyšlení, jak důležitou roli hrál řeholní život v počátcích naší církve a kultury. Tento odkaz nás zavazuje, abychom v duchu svých charismat rozvíjeli službu hlasatelů evangelia, učitelů a vychovatelů, i těch, kteří mají otevřené srdce k potřebným, nemocným a hledajícím," uvádí kardinál Dominik Duka OP v úvodním slově k Pastoračním podnětům pro Rok zasvěceného života.

Brožuru Pavla Ambrose SJ Svatý Vojtěch mezi námi. Pastorační podněty pro společenství zasvěceného života v českých zemích při příležitosti putování ostatků svatého Vojtěcha v Roce zasvěceného života je možné si zdarma objednat nebo stáhnout na stránkách nakladatelství Refugium. (peš)

Fotogalerie


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.