Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 22. do 28. 6. 2015.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

Tip Proglasu. O víkendu (27. – 28. června) vyvrcholí ve Strážnici jubilejní 70. ročník Mezinárodního folklorního festivalu. Proglas vám z této akce nabídne několik přímých přenosů. V sobotu 27. června v 9.00 odvysíláme pořad Vyšla hvězda na kraj světa s písněmi ze sbírky Františka Sušila. V 18.00 pak pořad Domovina o lidových tradicích národnostních menšin v naší republice. Během sobotního odpoledne se celkem ve třech blocích přihlásí také naše živé studio nabízející rozhovory s organizátory, účinkujícími a návštěvníky festivalu. Poslouchejte po 13.00, ve 14.15 a od 16.30. O programových změnách souvisejících se strážnickým festivalem se dozvíte na našich internetových stránkách nebo v mediální příloze Katolického týdeníku.

Svátost eucharistie je jednou z nejdůležitějších svátostí církve. Přesto se při jejím slavení moc slavnostně necítíme. Co nebo koho máme změnit? Něco nám uniká nebo potřebujeme liturgii zábavnější? Ve mši svaté máme prvky, jejichž původní smysl dnes už neznáme. O těchto tématech si bude Marek Chvátal povídat s liturgikem Františkem Kunetkou. Naladíte v pondělí 22. června ve 22.00 (do 22.25).

Soutěž o šest knížek pro rodiče i jejich děti k ukrácení volného času, tipy, co dělat o prázdninách a kam vyrazit. To vše na vás čeká v Kafemlýnku v úterý 23. června, kdy se od 9.30 (do 10.30) sejdou všechny ty redaktorky, které stály u jednoho mikrofonu po celý rok.

Červnový magazín Barvínku vysíláme v úterý 23. června od 16.00 (do 16.55). Ohlédneme se za misijní poutí dětí, navštívíme další ze sta českých nej, poslechneme si CD Scholičky z Mistřína a naučíme se další deskovou hru.

O společenství mládeže Vavřineček uslyšíte v pořadu studia Vojtěch v úterý 23. června od 22.00 (do 22.25). Svazek mladých lidí z Jilemnicka, kteří chtějí dobře využít svého času společně s ostatními a nechtějí zkazit žádnou legraci, spojuje víra v Boha nebo její hledání. Ta je též důvodem, proč se společenství schází. Drží se totiž výroku z Písma: „Kde jsou dva nebo tři ve jménu mém, tam jsem já uprostřed nich“. Více prozradí pořad z dílny redaktora Martina Weisbauera. 

Pořad pražského studia Kristián uvedeme ve čtvrtek 25. června ve 22.00 (do 22.25). Redaktorka Jana Beránková se s hostem relace Josefem Bartoněm zastaví nad některými etapami vývoje Moderního českého biblického překladu.

Rozhovor s Jindřichem Miklasem o cestování a poutích, které jsou nejen prací, ale i životním posláním, naladíte v pořadu Živě z Prahy. V pátek 26. června od 9.30 (do 10.30).

V červenci budou v Číhošti uloženy do hrobu ostatky P. Josefa Toufara, mučedníka komunistické totality. Této události se věnujeme v pořadu Všimli jsme si v pátek 26. června v 16.00 (do 16.45).

Opět po roce si do pořadu Oktáva pozveme Kühnův dětský sbor. Tentokrát bude naším hostem výkonný ředitel sdružení Jan Vávra. Dozvíte se nejen, co jeho funkce obnáší, ale uslyšíte i nové nahrávky sboru. Členy ansámblu čeká zahraniční cesta, která povede na poslední kontinent, kde ještě mladí zpěváci nebyli - do Austrálie. O tom všem pohovoříme v pátek 26. června od 16.55 (do 17.25).

Českou republiku opakovaně navštěvuje jezuita Jozef Augustyn, u nás známý především jako autor duchovní literatury. Zaměřuje se na duchovní růst, duševní zdraví, život v zasvěcení i rodinný život. V rozhovoru, který nabídneme v pátek 26. června v cyklu Dotýkání světla, se zaměříme na problematiku předávání víry dětem a na otázku, do jaké míry je to možné nebo nemožné v reálném světě rodičů z masa a krve. Poslouchejte od 22.00 (do 22.25).

Hosty pořadu Křesťan a svět budou paní Ludmila Jaroňová a její dcera Vlaďka Machová. V neděli 28. června od 17.00 (do 17.30) vám v rozhovoru přiblíží, jak se v jejich rodině předává víra z generace na generaci.

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 23. června v 18.00 mši svatouz kostela sv. Augustina v Brně; ve čtvrtek 25. června v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze; v pátek 26. června v 18.00 mši svatou z kostela sv. Vojtěcha v Českých Budějovicích-Čtyřech Dvorech; v neděli 28. června v 9.00 mši svatou z duchovního centra v Brně-Lesné.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.



Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.