Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Přinášíme nabídku Radia Proglas pro týden od 7. do 12. července.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

Ve dnech 8. až 12. července se na brněnském výstavišti koná už 25. ročník Katolické charismatické konference. Ve středu 8. července v 19.00 přenášíme zahajovací mši svatou z katedrály sv. Petra a Pavla, v dalších dnech začínají přímé přenosy mší svatých vždy v 16.45, v neděli pak v 11.00. Ve čtvrtek, pátek i sobotu se můžete těšit také na vysílání živého studia – rozhovory s účastníky, hosty, i organizátory nebo reportáže z jednotlivých částí programu a z paralelní dětské konference. Podrobné informace o konkrétních vysílacích časech najdete na našich internetových stránkách nebo v mediální příloze Katolického týdeníku.

Na letošní prázdniny jsme v Kafemlýnku opět připravili školu pro rodiče a budeme se v ní věnovat výchově dětí v rodině. V prvním dílu s otcem Rudolfem Smahelem zjistíme, co vlastně je výchova, kdo se na ní podílí, čemu se věnovat a čeho se vyvarovat, jak dítě přijmout. Kromě toho přidáme i letní pozvánky na akce a také soutěž o knížky pro odpočinek i dlouhou chvíli. Zachytíte v úterý 7. července od 9.30 (do 10.30).

V sobotu 11. července vysíláme Barvínek od 9.30 (do 10.30) živě z dětské katolické charismatické konference.

Šestisté výročí smrti Mistra Jana Husa si lidé na řadě míst připomínají celý rok. Mladí z Brna v této souvislosti obnovili třináct let starý muzikál Kazatel, který o osobnosti a kazatelské činnosti středověkého reformátora pojednává. Komorní zpracování původní hry uvádí sbor Církve československé husitské z Brna-Židenic a Základní umělecká škola Brno-Veveří. Reportáž z něj vám nabídneme v úterý 7. července ve 22.00 (do 22.25).

Dechová hudba Valaška vznikla v roce 1966 jako součást stejnojmenného dechového orchestru, který ve Valašských Kloboukách působil od roku 1930. Velký orchestr v roce 1981 ukončil svou činnost a dechovka se začala sama prezentovat na dechovkovém výsluní. Natočila řadu pořadů vysílaných rozhlasovými i televizními studii v Ostravě, Brně a Praze. Repertoár Valašky je za ta léta velmi obsáhlý, neodmyslitelnou součástí je vlastní tvorba uměleckého vedoucího Václava Maňase mladšího. Medailon této dechové hudby vám přineseme v týdeníku Hrajte, kapely! ve čtvrtek 9. července mimořádně již v 15.40 (do 16.40).

Živě z Katolické charismatické konference vysíláme také pořad Všimli jsme si v pátek 10. července od 16.00 (do 16.45).

První ze dvou pořadů o varhanní tvorbě Johanna Sebastiana Bacha, které pro Radio Proglas připravila muzikoložka Jana Slimáčková, uslyšíte v Oktávě v pátek 10. července mimořádně až od 18.30 (do 19.00).

V pátek 10. července nabídneme druhou část vzdělávacího seriálu o Mistru Janu Husovi. Při příležitosti šesti set let od jeho upálení se budeme s různými osobnostmi zabývat touto mimořádnou postavou našich dějin. Svůj pohled nabídne ve 22.00 (do 22.25) režisér Jiří Strach.

Hudební pořad Slyšte, lidé! jsme tentokrát sestavili ze současných nahrávek světových i evropských trumpetistů. Slovo dostane například Paolo Fresu z Itálie, Mathias Eick z Norska, Verneri Pohjola z Finska, Theo Crocker ze Spojených států a zahraje nám i jeden český hudebník - Jan Hasenöhrl. Poslouchejte v sobotu 11. července v 19.15 (do 20.15).

V rámci cyklu Mezi slovy se v sobotu 11. července vrátíme do doby 30. a 40. let, abychom připomněli události druhé světové války. Nedávné výročí konce konfliktu vzpomínáme jako významný historický mezník, hosté rozhovoru si ale celou etapu v sobě nesou jako nedílnou součást dětství a dospívání. Jaké byly

a jsou v jejich jedinečném pohledu ona léta? Jak se jim žilo na Šumavě, kterou ze dne na den rozdělil Hitler na území patřící k Říši - Sudety a oblast Protektorátu Čechy a Morava? Rozhovor s pamětníky nazvaný Na Šumavě za okupace si poslechněte ve 22.10 (do 23.10).

V Knihovničce Proglasu v neděli 12. července ve 13.20 (13.30) představíme práci německého jezuity Williho Lamberta, která vyhodnocuje klíčové téma modlitby v díle německého romantického filozofa Franze von Baadera.

Thajeb Abdul Rahman je muslim, pochází z Indonézie a v České republice žije už dvaapadesát let. Rozhovor s ním naladíte v cyklu Křesťan a svět v neděli 12. července od 17.00 (do 17.30).

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 7. července v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně; ve středu 8. července v 19.00 mši svatou ze zahájení Katolické charismatické konference, z brněnské katedrály na Petrově; ve čtvrtek 9. července v 16.45 mši svatou z KCHK; v pátek 10. července v 16.45 mši svatou z KCHK; v sobotu 11. července v 16.45 mši svatou z KCHK; v neděli 12. července v 11.00 mši svatou z KCHK.


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.