Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Českomoravská Fatima poděkuje za 20 let


Datum:

V Koclířově u Svitav během víkendu oslaví 20 let od založení Národního centra Fatimského apoštolátu. Děkovnou mši svatou bude celebrovat biskup Jan.

Českomoravská Fatima poděkuje za 20 let

V sobotu 1. srpna se biskup Jan Vokál vypraví do Koclířova u Svitav, aby zde sloužil slavnostní mši svatou za všechny živé a zemřelé členy Fatimského apoštolátu v České republice a za všechny dobrodince. Právě první srpnový víkend uplyne totiž dvacet let od založení Národního centra Fatimského apoštolátu v ČR.  To bylo v budově a areálu kláštera v Koclířově otevřeno a požehnáno Mons. Karlem Otčenáškem o první mariánské sobotě v srpnu 1995. Celá slavnost začne již v pátek 31. 7. v 18.00 hodin mší svatou, po níž bude následovat celonoční adorace. V sobotu je na programu již zmíněná mše svatá s královéhradeckým biskupem Janem Vokálem, která začíná v 10.30 hodin na hlavní tribuně areálu sv. Jana Pavla II. Po ní bude společný průvod doprovázený dechovou hudbou a slavnostní obnovou zasvěcení Neposkvrněnému Srdci Pany Marie Fatimské.

"Chystáme mimo jiné také společný přípitek a občerstvení v klášterní cukrárně. K poslechu i přátelskému setkání zahraje dechovka a cimbálová hudba, současně bude možnost strávit čas v tichu u sv. Filomény ve farním kostele v osobní tiché adoraci. Ve 14.00 hodin začne na hlavní tribuně areálu sv. Jana Pavla II. Evangelizační mariánské odpoledne, při kterém vystoupí známé osobnosti Fatimy z ČR i zahraničí. V 15.30 hodin naváže koncert Smíšeného pěveckého sboru CARMEN ze Zábřehu n. M." uvádí P. Pavel Dokládal, národní prezident WAF v ČR. (ht)

PROGRAM


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.