Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Zaposlouchejte se do Radia Proglas


Datum:

Vysílání Radia Proglas v týdnu od 17. do 23. 8. 2015.

Zaposlouchejte se do Radia Proglas

V pondělí 17. srpna vám v pořadu Jak se vám líbí přineseme pozvánku na křesťanský festival United, který bude probíhat ve dnech 20. až 22. srpna ve Vsetíně. Vystoupí na něm kapely různých žánrů z Česka, Slovenska, Polska, Estonska, Spojených států a dalších zemí. Na programu budou také filmy nebo semináře. Poslouchejte od 19.15 (do 20.00).

Co nabídnout ke čtení svým dětem a dospívajícím? V Kafemlýnku v úterý 18. srpna uslyšíte rozhovory s redaktory INu, Tarsicia, Duhy a Nezbedy. Budeme se vás ptát na to, co čtou vaše děti a zda některý z těchto časopisů odebírají. Ve druhé části pořadu budeme soutěžit o knihy Vychovávat s radostí a pracovní sešity Český jazyk a Matematika nanečisto. Naladíte od 9.30 (do 10.30).

V magazínech Barvínku si představujeme pravidelně zajímavá dětská alba. Ve střihovém pořadu v úterý 18. srpna si zopakujeme, která alba jsme si přibližovali na jaře 2015. Bude to Kašpárek v rohlíku, Luboš Javůrek nebo dívčí sbor Rózinky? Poslouchejte od 16.00 (do 16.55).

Pořad plzeňského studia naladíte v úterý 18. srpna ve 22.00 (do 22.25). Nabízíme rozhovor s Mons. Josefem Mixou, devadesátiletým knězem ze Stanovic u Karlových Varů, který převzal z rukou kardinála Dominika Duky stříbrnou svatovojtěšskou medaili.

Dalším účastníkem projektu Muzikanti, to sú chlapci! je Mužácký sbor Šatavan, který působí v Žabčicích od roku 2006. Založila ho parta dobrých kamarádů, kteří mají v srdci lidovou píseň. Pravidelně se účastní hodů, vinařských akcí a v roce 2011 natočili své první CD. Ve středu 19. srpna nabízíme v rámci Folklorního okénka záznam z jejich vystoupení z března roku 2014. Poslouchejte od 16.55 (do 17.55).

Josef Poncar složil svou první skladbu Při svitu již ve svých šestnácti letech, o rok později pak jednu z nejznámějších písní Andulička. Z pera hudebního skladatele Josefa Poncara vzniklo nakonec asi 150 skladeb, polek a valčíků, přibližně padesát jich vyšlo tiskem a mnoho nahrávek na gramofonových deskách. Poslechněte si portrét hudebního skladatele a kapelníka v pořadu Hrajte, kapely! ve čtvrtek 20. srpna v 16.55 (do 17.55).

Ve čtvrtek 20. srpna zachytíte od 22.00 (do 22.25) rozhovor s geologem Františkem Šulganem. Bude se týkat ochrany přírody v Beskydech. 

O tom, co čeká v nejbližší koncertní sezoně Český filharmonický sbor Brno, přijde do týdeníku Oktáva povídat sbormistr a zakladatel sboru Petr Fiala. Naladíte v pátek 21. srpna od 16.55 (do 17.25).

Přemožen Bohem – takový podtitul nese pořad s židlochovickým farářem P. Pavlem Cebulou. Uslyšíte o jeho cestě ke kněžství, o povolání a jeho smyslu. Co bylo v rozpoznávání povolání pro P. Cebulu nejtěžší? Může se člověk stát knězem proti své vůli? Co je to vlastně povolání? Jak rozpoznáme, že jsme k zasvěcenému životu povoláni právě my? Nalaďte si Dotýkání světla v pátek 21. srpna ve 22.00 (do 22.25).

Dokument z cyklu Mezi slovy seznámí posluchače s životem a dílem spisovatele Karla Dvořáčka, autora úzce spjatého s regionem Slezska, ale i Hané. Jeho dílo můžeme označit za společensko-kritické, filozofické, poetické, ale také dílo s obrovským důrazem na víru a mravní hodnoty. Jeho rozhlasový portrét nabízíme

v sobotu 22. srpna ve 22.10 (do 23.10).

V Knihovničce Proglasu představíme v neděli 23. srpna dvě knihy papeže Františka, které vyšly v nakladatelství Paulínky. Jmenují se Opravdová moc je služba a Zkaženost a hřích. Zachytíte ve 13.20 (do 13.30).

Hostem pořadu Křesťan a svět byla v roce 2012 pražská výtvarnice a ilustrátorka Jiřina Adamcová. Hovořila o svém dětství na jižní Moravě, zeptali jsme se i na hlavní těžiště její práce, které dříve spočívalo v ilustrování knih, nyní se však soustřeďuje hlavně na grafické cykly s biblickými motivy. Reprízu poslouchejte v neděli 23. srpna v 17.00 (do 17.30).

V aktuálním týdnu vysíláme v přímém přenosu následující bohoslužby:

v úterý 18. srpna v 18.00 mši svatou z kostela sv. Augustina v Brně; ve čtvrtek 20. srpna v 18.00 mši svatou z kostela Panny Marie Sněžné v Praze;v pátek 21. srpna v 18.00 mši svatou ze Slovenska prostřednictvím Radia Lumen;v neděli 23. srpna v 9.00 mši svatou z duchovního centra v Brně-Lesné.

Vysílání Radia Proglas je možné poslouchat on-line. Vysílací frekvence pro jednotlivé regiony a také mnoho zajímavých informací najdete na internetové adrese www.proglas.cz.



Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.