Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Setkání Hlinsko zahájí nedělní vernisáž


Datum:

V září a říjnu pořádá Centrum Jana XXIII. z Hlinska už 7. ročník hudebně - výtvarného festivalu. I letos nabízí kvalitní program.

Setkání Hlinsko zahájí nedělní vernisáž

Festival bude zahájen v neděli 6. září 2015 ve 14.00 hodin v Centru Jana XXIII. na sídlišti v Hlinsku vernisáží výstavy obrazů Markéty Adámkové, nazvané "Všechnokrásno z Kameniček". Hlavními tématy obrazů Markéty Adámkové jsou malebná venkovská zákoutí, lidová architektura, zapomenutá řemesla a krásy přírody, zejména z okolí Kameniček. Součástí vernisáže bude jako každoročně výtvarná dílna pro děti. Výstava potrvá do konce měsíce září a bude otevřena v otevíracích hodinách Centra dle harmonogramu a také každou neděli od 14 do 17 hodin.

Pro druhou část festivalu je připraven skvělý umělecký zážitek, koncert vynikajícího dua umělců světového formátu – kytaristy Petra Saidla a houslového virtuóza Bohuslava Matouška, jednoho z nejlepších českých houslistů. Koncert se uskuteční v kostele Narození Panny Marie v Hlinsku v neděli 20. září 2015 od 15.00 hodin. V programu zazní skladby autorů G. F. Händela, A. Corelliho, J. S. Bacha, N. Paganiniho, M.de Fally, A. Piazzolly. V rámci tohoto koncertu vystoupí žáci ZUŠ v Hlinsku. Vstupné na tento koncert – předprodej: TIC Hlinsko, Centrum Jana XXIII. sídliště Hlinsko  nebo před začátkem koncertu: 130 Kč dospělí v předprodeji,  150 Kč na místě,  ZTP 100 Kč, děti do 14 let zdarma

Festival bude zakončen benefičním koncertem "Hudba starých mistrů" v podání Hlineckých rodáků, který se uskuteční v neděli 11. října 2015 v 15.00 hod. v kostele Narození Panny Marie v Hlinsku. V programu vystoupí bývalí rodáci z Hlinska, kteří zde vyrůstali a vystudovali hudební umění na Konzervatořích v Praze, Pardubicích, Kroměříži, ale i na Akademii múzických umění v Praze či v Brně. V současné době vystupují buď sólově nebo v různých hudebních uskupeních i hudebních žánrech po celé vlasti i mimo ČR. V programu vystoupí i talentovaná žákyně místní ZUŠ, Terezka Lidmilová z Hlinska. Všichni účinkující vystoupí bez nároku na honorář. Výtěžek z tohoto koncertu bude věnován na opravu věže kostela Narození Panny Marie v Hlinsku, jejíž havarijní stav vyžaduje nákladnou opravu. Vstupné bude dobrovolné a bude také poděkováním všem, kteří jakýmkoli způsobem již tuto opravu podpořili. (Lída Pavlišová)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.