Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website

Učitelé se sešli v Králíkách


Datum:

Učitelé církevních škol královéhradecké diecéze se sešli na Hoře Matky Boží v Králíkách. Do areálu poutního místa se jich sjelo více než sto.

Učitelé se sešli v Králíkách

Setkání organizuje Biskupství královéhradecké každé dva roky. "Je pro nás důležité, aby učitelé našich církevních škol vnímali spojení s církví i sounáležitost mezi sebou navzájem," řekla vedoucí odboru církevního školství Stanislava Kučerová a dodala, že podstatnou součástí je i vzájemné předávání zkušeností.

Na Horu Matky Boží se pedagogové vydali společným výstupem a následně se zúčastnili mše svaté. Celebroval ji biskupský vikář pro církevní školství P. Karel Moravec, společně se spirituály jednotlivých škol. Následovala prohlídka klášterních ambitů, Památníku internace či procházka k Mariánskému prameni. "Řada kolegů také využila možnost duchovního osvěžení v klášterní zahradě," dodala Kučerová.

Další setkání učitelů církevních škol královéhradecké diecéze plánují organizátoři do kláštera v Želivi.

Biskupství královéhradecké je zřizovatelem Církevní základní školy v Borohrádku, Základní školy a mateřské školy Jana Pavla II. v Hradci Králové, Biskupského gymnázia Bohuslava Balbína tamtéž a Církevního gymnázia v Kutné Hoře. V diecéze dále působí Církevní mateřská škola sv. Jakuba v Kutné Hoře a Gymnázium Suverénního řádu maltézských rytířů ve Skutči. (peš)


Další zprávy

Ze světa

Mezinárodní eucharistický kongres v Ekvádoru

Fotoreportáž z právě probíhajícího Mezinárodního kongresu v Ekvádoru.
Ze světa

Biskup Jan posílá pozdrav z Ekvádoru

Od 8. do 15. září 2024 se koná 53. mezinárodní eucharistický kongres ve městě Quito v Ekvádoru.
Z diecéze, Česko

Dotkni se nebe

Víkendová pouť do Králík pro rodiče, kteří přišli o dítě.